Universal Depalletizer

Kategorie: Technická a technologická inovace roku

Inovace #16

Přihlašovatel: Photoneo

Universal Depalletizer od společnosti Photoneo je inteligentní řešení pro automatizované vykládání palet naložených krabicemi různého typu. Depalletizer je založen na kombinaci 3D vidění a AI algoritmů, které byly trénované a testovány na 5000 typech krabic. Díky tomu jsou schopny neustále rozpoznávat nové objekty různé velikosti, tvaru, materiálu, textury, jakož i povrchy, které jsou lesklé, černé či obsahující různé vzory. Systém také nemá problém s volně poházenými krabicemi, ani s těmi, které jsou uloženými těsně vedle sebe.

Na rozdíl od řešení, které dokáží vykládat palety jen s uniformně uloženými krabicemi stejné výšky (aby jejich byly schopny sebrat všechny najednou), Depalletizer je poháněn umělou inteligencí, a jako takový představuje sofistikovanější formu vykládání palet. Na rozdíl od těchto řešení vyžaduje Depalletizer menší odkládací plochu, jakož i menšího robota a uchopovadlo, protože manipuluje s nižší hmotností – do 50 kg.

Takovým způsobem je robot schopen vyložit 1000 krabic / hodinu s úspěšností 99.7%. Depalletizer zvyšuje produktivitu, bezpečnost na pracovišti, a v neposlední řadě snižuje výdaje.

Vaše hodnocení je (1 je nejhorší, 10 je nejlepší):

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest