Autonomní mobilní robot pro skladování vozidel

Společnost Gefco, začala testovat autonomní mobilní robot společnosti Stanley Robotics v reálných podmínkách francouzského závodu v Nanteuil-le-Haudouin. Robot jménem Stan je navržen s cílem optimalizovat provoz v prostorech pro skladování hotových vozidel.

Díky kombinaci technologických poznatků v oblasti mobilní robotiky a softwarového řešení optimalizace skladů na bázi umělé inteligence zvládá tento 100% elektrický robot přijímat objednávky, detekovat a naložit vozidla, která poté opatrně parkuje několik centimetrů od sebe.

Během pilotního testu mají dva roboty Stan za úkol přesouvat a parkovat ojetá vozidla na ploše se zhruba 100 vyhrazenými parkovacími místy. Poté podle požadavků vozidla vyzvedávají, aby byla operátorovi postupně k dispozici pro nakládku na kamiony.

Cílem je přesvědčit se, zda využití robotů pro procesy v rámci skladových prostor pro vozidla vyhovuje požadavkům společnosti Gefco pro zajištění logistiky v rámci pobočky. V rámci testování bude provedeno více testů s různými scénáři, pomocí robotů bude přemístěn velký počet vozidel. Všechny operace se odehrají v zóně vyhrazené pro roboty, bez přístupu neoprávněných osob, z důvodu splnění bezpečnostních předpisů.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest