Výměnné nástavby pro VCHD Cargo

Přepravní společnost VCHD Cargo rozšířila svůj vozový park o výměnné nástavby. Tandemová jízdní souprava s výměnnými nástavbami disponuje až o 13 procent vyšší kapacitou ložné plochy než běžný návěs. Výměnné nástavby bude společnost využívat především pro realizace přeprav pro zákazníky z oblasti balíkových zásilek.

VCHD Cargo má vlastní flotilu vozidel, která čítá 200 tažných a 180 přípojných vozidel. „Výměnné nástavby jsou vhodné pro určité typy linkových přeprav, mohou se flexibilně proměnit i v dočasné skladovací prostory a umožňují nám maximalizovat využití vozidel a minimalizovat čas při nakládkách a vykládkách,“ uvádí Petr, Kozel, CEO a předseda představenstva VCHD Cargo, a zdůrazňuje, „to je vzhledem ke stálém tlaku na rychlost dodávek velký benefit.“

Výměnná nástavba je podobná běžnému námořnímu kontejneru, má unifikované parametry a rozměry a výklopné nohy umožňující její odstavení. VCHD Cargo sleduje statistiky vytížení a efektivity svých vozidel, výměnné nástavby se přitom ve srovnání s tahačem s běžným návěsem ukazují jako efektivnější řešení. „V praxi máme ověřeno, že tandemová souprava s jedním nosičem a dvěma nástavbami dokáže být v různých variantách použití výhodnější, jak z hlediska časového, tak i finančního – při využití jednoho řidiče souprava obslouží stejný počet zákazníků za kratší čas, na soupravě se mohou za den vystřídat až tři řidiči, takže může být v pohybu prakticky celých 24 hodin. Navíc manipulace s ní je jednoduchá a bezpečná,“ vypočítává výhody Petr Kozel. A doplňuje: „Celý proces výměny nástavby za jinou zabere zkušenému řidiči přibližně 15 až 20 minut, to je velká úspora času, přihlédneme-li k tomu, že vozidlo nemusí ztrácet čas čekáním na nakládku. To umožňuje vysokou přesnost při dodání.“ VCHD Cargo kromě toho oceňuje i vyšší denní nájezdy, kterých soupravy s výměnnými nástavbami dosahují.

VCHD Cargo pořídila výměnné nástavby typu C782 o rozměrech 7820 × 2550 × 2750 mm (d × š × v) a maximální celkovou hmotností 18 tun. Díky své vnitřní délce je možné na jedné jízdní soupravě se dvěma výměnnými nástavbami přepravit až 38 europalet, to je až o pět palet více než v běžném návěsu. Výhodou jsou rolovací vrata v zadní nakládkové části a možnost stohovat prázdné výměnné nástavby až do tří pater nad sebou.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest