DRFG má rozestavěno za dvě miliardy korun

Investiční skupina DRFG staví nové logistické parky v Královéhradeckém kraji a v polském regionu Horního Slezska. V Týništi nad Orlicí navazuje DRFG na předchozí etapu z roku 2020 a doplní tak existující halu plně pronajatou společnosti Cataler z koncernu Toyota. V lokalitě vyrostou dvě další haly, které nabídnou více než 26 000 metrů čtverečních moderních skladovacích ploch. V polském regionu Horního Slezska se realizuje výstavba logistické haly ve městě Sosnovec (Sosnowiec) a Vladislav (Wodzisław Śląski). Celková rozloha těchto tří developerských projektů je přes 81 000 metrů čtverečních v celkové tržní hodnotě zhruba dvě miliardy korun.

Po dostavbě nové etapy v Týništi nad Orlicí přesáhne celková pronajímatelná plocha objektu 40 000 metrů čtverečních. Nové haly budou vybudovány podle aktuálních standardů ESG. Obě nové budovy cílí na získání mezinárodní certifikace BREEAM na úrovni Very Good.

Logistika je aktuálně nejžádanějším realitním sektorem a v současné době je historicky nejvyšší poptávka po tomto segmentu nemovitostí. V ČR je téměř plná obsazenost. „Skupina tímto projektem posiluje svoji pozici v aktuálně nejdynamičtějším realitním sektoru průmyslových a logistických nemovitostí, který těží zejména z dlouhodobě akcelerujícího boomu e-commerce a tlaku na navýšení zásobovacích kapacit. Silná poptávka a omezená nabídka nových pronajímatelných ploch tak v tomto segmentu zajistily historicky nejnižší míru neobsazenosti,“ říká Peter Hlaváč, generální ředitel DRFG.

V polském městě Sosnovec se logistická hala nachází v sousedství distribučního centra Amazonu v regionu Horního Slezska. Nová logistická hala InPost Wodzisław je též v regionu Horního Slezska, staví se na klíč nájemci společnosti InPost, která působí na trhu automatických výdejních boxů. Její aktuální tržní kapitalizace dosahuje 7 miliard eur a firma plánuje i další expanzi do Evropy. Dokončení haly InPost Wodzisław je plánovaná ještě do konce letošního roku. Logistické haly v Týništi nad Orlicí a polském Sosnovci budou dokončeny v roce 2022. Na objektech v Týništi nad Orlicí a Sosnovci se jako developer podílí evropský lídr v developmentu logistických staveb – společnost Panattoni.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest