CSi palletising společně s Mobile Industrial Robots automatizují přepravu materiálu v FMCG průmyslu

CSi palletising představuje AMR řešení s novým modelem MiR1350, prvním AMR robotem na trhu s certifikací IP52, a demonstruje výhody plně automatizované paletizace pro FMCG trhy

Mobile Industrial Robots (MiR oznámil spolupráci s CSi palletising, nizozemskou společností poskytující kompletní paletizační řešení v FMCG průmyslu. V rámci spolupráce představuje paletizátor od CSi palletising postavený na novém robotu MiR1350. Řešení plně automatizuje přepravu těžkých palet materiálů v odvětví s rychloobrátkovým spotřebním zboží, zejména v FMCG/CPG výrobních a skladových zařízeních.

Paletizátor Taros od společnosti CSi palletising byl dříve integrován do různých typů dopravníků pro přepravu hotových výrobků do skladů a prázdných palet ke strojům. Společnost bude nyní integrovat AMR roboty k přepravě palet s využitím jediného dopravníku pro procesy skladování nebo finálního balení. Řešení navíc spolupracuje s automatizačními systémy zákazníků typu ERP/WMS.

„Nepružné infrastruktury, často včetně dopravníků, které je obtížné přemístit v případě změny procesů na jiné místo, jsou minulostí. Hledali jsme proto autonomnější a flexibilnější způsob přepravy hotových výrobků,“ řekl Jan de Bruijn, generální ředitel společnosti CSi Group.

Robot MiR1350 přepravuje autonomně náklad o hmotnosti až 1350 kg díky navigaci umožňující provoz v dynamickém prostředí plném lidí a dalších přepravních zařízení. Stejně jako ostatní AMR roboty s nižší nosností od MiR, které mohou též spolupracovat s řešeními od CSi palletising, integruje MiR1350 senzory, 3D kamery a technologie laserového skenování poskytující 360stupňový přehled pro přesnou a bezpečnou navigaci a provoz.

Robot MiR1350 je navržen tak, aby vyhovoval bezpečnostním normám v oboru, např. ISO 3691-4 a ANSI/RIA R15.08-1-2020. Společně s robotem MiR600 představují autonomní mobilní roboty na trhu s certifikací Ingress Protection52, což v praxi znamená, že jejich součásti mohou přijít do styku s prachem a kapkami vody

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest