cargo-partner zvyšuje vlastné skladové kapacity na Slovensku

cargo-partner zvyšuje vlastné skladové kapacity na Slovensku

Spoločnosť cargo-partner, medzinárodný poskytovateľ prepravných a info-logistických služieb, aj v tomto roku pokračoval v investíciách do svojich skladových kapacít v rámci svojho strategického zamerania na skladovanie. V iLogistics Centre Dunajská Streda tento rok navýšil kapacitu o ďalších 5 200 paletových miest.

Po výstavbe prvej skladovej haly v roku 2012 a pridaní druhej haly v roku 2016 sa iLogistics Centrum v Dunajskej Strede každoročne rozširuje, aby uspokojilo rastúci dopyt zákazníkov.

„Posledná expanzia bola rozdelená do dvoch fáz, behom prvej sme v priebehu júna navýšili naše kapacity o 3 600 paletových miest v regáloch s úzkymi uličkami a získali sme tiež dva nové systémové vozíky s indukčným vedením. Druhá fáza prebehla v októbri a zahŕňala ďalších 1 600 paletových slotov obsluhovaných jedným novým VNA vozíkom. Táto investícia nám pomôže využiť plnú 14,5 m svetlú výšku skladovej haly a zvýšiť počet paletových miest na meter štvorcový.“ uviedol Tibor Majzún, Managing Director cargo-partner na Slovensku.

Vďaka priamemu prepojeniu so železničným kontajnerovým terminálom METRANS ponúka iLogistics Centrum v Dunajskej Strede v priemere jednodňovú výhodu oproti porovnateľným službám. Vďaka tomu je jedným z najdôležitejších železničných uzlov cargo-partner v Európe. Jeho výhodná poloha umožňuje železničný prístup k väčšine hlavných námorných prístavov v Európe a do Číny po Novej hodvábnej ceste. Z tejto intermodálnej brány dodáva cargo-partner automobilové komponenty popredným výrobcom OEM vo viacerých európskych krajinách vrátane Slovenska, Maďarska, Rakúska a Českej republiky. Moderné skladové haly poskytujú 30 300 paletových miest na 18 300 m² skladovej plochy, vrátane colného skladu o rozlohe 3 300 m². Navyše celková rozloha pozemku 60 000 m² umožňuje rozšíriť sklad o ďalšiu skladovú halu.

Okrem iLogistics Centra v Dunajskej Strede prevádzkuje cargo-partner aj druhý sklad v Bratislave so skladovou plochou 8 200 m² a kapacitou pre 14 000 paliet. Tibor Majzún upresnil: „Vďaka polohe priamo v meste, dobrému napojeniu na diaľnicu a blízkosti hraníc s Rakúskom, Maďarskom a Českom je ideálnym logistickým hubom, ktorý slúži okrem krátkodobého a dlhodobého skladovania najmä ako prekládkové a distribučné miesto pre letecké zásielky, ktoré prioritne smerujeme cez letiská Viedeň, Frankfurt a Mníchov. HACCP certifikácia nám umožňuje uskladniť tu aj suchý potravinársky tovar v obchodnom balení. Pre potreby námorných prepráv slúži práve sklad v Dunajskej Strede.“

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest