Jungheinrich obnovil elektrické vozíky řady 2 a 3

Společnost Jungheinrich obnovila elektrické vozíky řady 2 a 3. Hydraulika, bezpečnost a software vysokozdvižných vozíků byly komplexně optimalizovány. Na začátku října opustil výrobní linku závodu Jungheinrich v Moosburgu první vozík nové generace a zamířil na mezinárodní trh. Řada 2 a 3 zahrnuje dvanáct různých modelů vozíků. Tyto vysokozdvižné vozíky, které jsou k dispozici jako tříkolové nebo čtyřkolové, mohou zvedat břemena o hmotnosti 1300 až 2000 kg do výšky 7000 mm. Maximální rychlost pojezdu je 17 km/h.

Díky dokončené modernizaci zvýšila společnost Jungheinrich hydraulický výkon vysokozdvižných vozíků až o 20 %. V budoucnu bude standardní vozík EFG 320 schopen manipulovat za hodinu až o pět tun nákladu více. Nová hydraulika podle firmy zajistí vyšší efektivitu a výkon při práci se speciálními přídavnými zařízeními, jako jsou teleskopické vidlice či rotační nebo upínací přídavná zařízení. Zároveň se podařilo snížit spotřebu energie na jednu manipulovanou paletu až o deset procent.

Nový řídicí software trvale monitoruje funkce pohonu, práce, hydrauliky a řízení. Výsledkem je podle výrobce větší bezpečnost, menší počet nehod a vyšší produktivita ve všech typech provozu. Kromě nového softwaru to zajišťují také asistenční systémy vyvinuté společností Jungheinrich a standardní bezpečnostní prvky, jako je například automatická parkovací brzda. Dodatečnou ochranu před kolizí v kritických oblastech skladu zajišťuje systém Jungheinrich zoneControl.

Elektrické vozíky řady 2 a 3 jsou vybaveny třífázovými motory a energetickou koncepcí PureEnergy společnosti Jungheinrich. Vozíky jsou osazeny lithium-iontovými akumulátory. Baterie umožňují mezidobíjení, a proto jsou ideální pro vícesměnný provoz. „Životnost lithium-iontových baterií je třikrát delší než u konvenčních systémů pro ukládání energie. Očekáváme, že mnoho našich zákazníků se rozhodne pro naši lithium-iontovou technologii, a proto jsme tomu přizpůsobili montážní procesy v Moorsburgu. Lithium-iontové baterie nabízejí v každodenním provozu mnoho výhod ve srovnání s olověnými bateriemi – například méně údržby,“ tvrdí Thomas Angstenberger, produktový manažer pro čelní vozíky ve společnosti Jungheinrich.

Jak výšku a sklon sloupu, tak přiřazení jednotlivých pák a os ovládacích prvků lze individuálně nastavit a nabídnout tak ergonomické pracovní místo. Díky kompaktnímu rámu mají řidiči dostatečný výhled a mohou neustále sledovat svůj náklad.

Hlavní rozdíl mezi řadami 2 a 3 je v konfiguraci kol a systému řízení: Zatímco tříkolové vysokozdvižné vozíky řady 2 mají vzadu dvojité kolo, které jim zajišťuje dobrou manévrovatelnost, čtyřkolové vysokozdvižné vozíky řady 3 jsou vybaveny vysoce výkyvnou nápravou, která zajišťuje větší stabilitu na nerovném povrchu a při jízdě přes výmoly.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest