Toyota Traigo 80 pro vnitřní i venkovní aplikace

Toyota uvádí na trh novou generaci 80 V čelních elektrických vysokozdvižných vozíků s designem pro vnitřní i těžké venkovní aplikace. Nová řada Traigo 80 nabízí modely s nosností 2,0–3,5 t, s výškou zdvihu až 6500 cm a s lithium-iontovým pohonem.

Zákazníci si mohou vybrat mezi kompaktním designem šasi pro práci v těsných prostorách nebo delším šasi s větší baterií pro náročnější frekventovanější nasazení. Kromě toho byly přidány dva nové modely s podvozkem vhodným pro častou manipulaci s dlouhými a těžkými náklady a s vyložením 600 mm.

Řada Traigo 80 je díky celokovovému exteriéru a silnému podvozku vhodná i pro nejtěžší venkovní provozní prostředí. Pro produktivitu a optimální komfort obsluhy si zákazníci s otevřenými provozy mohou vybrat plně uzavřenou kabinu.

Řada 80V elektrických vozíků je k dispozici s několika typy pohonu: lithium-iontovým, olověným nebo s palivovými články. V nabídce jsou dva inteligentní balíčky založené na modulárních lithium-iontových bateriích s vysokou hustotou z vlastní produkce Toyoty. Obě řešení umožňují energetickou účinnost při snížení lokálních emisí oxidu uhličitého a celkové spotřeby energie.

Modulární koncept umožňuje zákazníkům vypočítat výkonovou kombinaci baterie a nabíječky tak, aby vyhovovala provozním potřebám s přihlédnutím ke směnnosti, pracovní době i k plánovaným přestávkám. Ve většině aplikací umožňuje řešení nepřetržitý provoz během více směn bez nutnosti výměny baterie. Není nutné pořizovat náhradní baterie ani výměnná zařízení. Například nový vozík Traigo 80 může pracovat celou směnu s dvěma 15minutovými nabíjecími přestávkami a 45 minutami dodatečného nabíjení během přestávky na jídlo uprostřed směny.

Dalším řešením pohonu vozíků Traigo 80 bude vodík, který umožňuje provoz bez emisí a může být rychle dotankován během několika minut. Modely Traigo 80 s vodíkovým pohonem budou připraveny zejména pro uživatele, kteří již z dodávek vodíku profitují. Pro uživatele, kteří se rozhodnou pro olověnou baterii a jejich vícesměnný provoz bude vyžadovat její výměnu, je nové Traigo 80 konstruováno pro výměnu baterie z boku, například jiným elektrickým paletovým vozíkem.

Kabina zahrnuje například novou nastavitelnou loketní opěrku a mnoho odkládacích a úložných prostor. Palubní deska obsahuje volitelný integrovaný barevný dotykový displej, který poskytuje obsluze pracovní informace, například o výšce zdvihu, hmotnosti nákladu, poloze stožáru a podobně. K dispozici je také multifunkční obrazovka s tlačítky. Řidiči si také mohou vybrat z nové řady ovládacích prvků, které vyhovují jejich stylu jízdy: minipáčky, jeden multifunkční joystick nebo multifunkční páky.

Odpružená plovoucí kabina snižuje podle výrobce hluk a vibrace a garantuje maximální pohodlí i na nerovných površích. Pro efektivitu a bezpečnost řidiče bude Toyota Traigo 80 také vybavena funkcemi Assist, které zahrnují například systém aktivní stability (Toyota SAS). SAS nepřetržitě monitoruje hmotnost nákladu, výšku zdvihu a rychlost vozíku a trvale jistí jeho stabilitu.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest