GLP staví v Hrušově

Společnost GLP zahájila výstavbu dalšího logistického centra. Areál vzniká na pozemku bývalých hrušovských chemických závodů, který byl nejdříve kompletně revitalizován.

Po měsících dekontaminačních prací vstoupil projekt do další fáze. Vztyčením prvního zakládacího sloupu začala výstavba vlastního areálu GLP Park Ostrava Hrušov, který bude dokončen v prvním čtvrtletí roku 2022. Město revitalizací získá moderní logistické centrum, které nabídne řadu nových pracovních míst.

Celý areál poskytne 92 000 metrů čtverečních prostor vhodných pro logistiku a lehkou průmyslovou výrobu. Výstavba se realizuje v stavebních standardech A+class se světlou výškou budov až 17,4 metru.

Areál se nachází v Ostravě-Hrušově v těsné blízkosti dálnice D1, která spojuje Prahu a Brno s Polskem. V blízkosti je také Terminál Ostrava, důležitá spojka do Ostravy-Šenova, zajišťující přístup k mezinárodní železniční síti.

Projekt vzniká na revitalizovaném pozemku bývalých hrušovských chemických závodů, které za sebou zanechaly znečištěnou půdu. „Před zahájením výstavby jsme proto provedli nákladné revitalizační a dekontaminační práce, které starou ekologickou zátěž odstranily,“ říká Jan Palek, ředitel společnosti GLP pro Českou republiku a Slovensko.

Technické specifikace GLP Park Ostrava Hrušov

Celková plocha: 92 000 metrů čtverečních

Kanceláře: od 160 metrů čtverečních

Nosnost podlahy: 6 tun na metr čtvereční

Čistá výška: až 17,4 m

Parkovacích míst: 35

Elektrické drive-in: jeden na 5000 metrů čtverečních

Počet doků: jeden na 850 metrů čtverečních

Certifikace: BREEAM Very good

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest