Toyota Material Handling a Interroll zautomatizovaly DC společnosti Imnasa ve Španělsku

Společnosti Toyota Material Handling a Interroll nainstalovaly pro závod společnost Imnasa v Campllongu poblíž španělské Girony nový dopravníkový systém. Základními součástmi nového řešení pro manipulaci s materiálem jsou platforma Modular Conveyor Platform (MCP), hnací válečky RollerDrive EC 5000 a řídicí systém MultiControl od firmy Interroll.

Systém, který zabírá přibližně 360 metrů, automatizuje tok zboží mezi dvěma budovami. Automatizovaný dopravníkový systém pro firmu Imnasa byl kompletně navržen a nainstalován společností Toyota Material Handling.

Firma Imnasa vyrábí námořní zařízení a doplňky a distribuuje vlastní výrobky i zařízení od mnoha značkových výrobců do firem i soukromým zákazníkům. Sortiment zahrnuje více než 30 000 různých výrobků.

Výchozím bodem pro nový projekt byla výstavba nového komplexu budov o rozloze 9000 metrů čtverečních rozšiřujícího kapacitu distribučního centra firmy Imnasa. Pro bezproblémovou integraci různých pracovních procesů v již existujících a nových budovách byla obě místa, starý i nový závod, propojena 360 metrů dlouhým dopravníkovým systémem v tunelu.

Pomocí řešení pro manipulaci s materiálem s beztlakou akumulací je tak různorodé zboží automaticky směrováno mezi vychystávací oblastí ve stávající budově a prostřednictvím příslušných balicích stanic do expediční oblasti v nové budově. „Nové řešení nám nejen umožnilo výrazně zvýšit kapacitu a produktivitu našeho distribučního centra. Rovněž se nám podařilo zvýšit spokojenost zákazníků prostřednictvím rychlejších a spolehlivějších dodávek.

Nové řešení je navíc pro naše pracovníky výrazně ergonomičtější,“ vysvětluje Pol Revuelta, projektový manažer společnosti Imnasa.

Celkem 250 hnacích válečků EC 5000 RollerDrive a 120 řídicích systémů MultiControl od firmy Interroll se používá k přepravě krabic a plastových boxů pomocí válečkových a pásových dopravníků.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest