DPD spouští podej zásilek přes výdejní místa i samoobslužné boxy

DPD nově umožňuje svým zákazníkům posílat balíčky z většiny svých výdejních míst Pickup, a to včetně nových samoobslužných DPD boxů, které jsou v provozu 24 hodin denně. V případě vracení zboží do e-shopu je tak odeslání balíčku mnohem jednodušší a přizpůsobuje se časovým možnostem zákazníka. Poslání lze jednoduše objednat prostřednictvím služby Z ruky do ruky a zaplatit kartou online.

Na webu zrukydoruky.dpd.cz je k dispozici návod, jak služba funguje. Pak už stačí pouze vybrat velikost (od S po XL), vyplnit údaje, zaplatit, zásilku zabalit a přinést ji do nejbližšího Pickup pointu nebo DPD boxu. Cena služby startuje na 89 Kč za balík a je automaticky vypočítána podle zadaných parametrů. Po zadání všech údajů zaplatí zákazník kartou online a následně je mu automaticky zaslán QR kód. Ten pak naskenuje na samoobslužném boxu nebo ukáže na výdejním místě Pickup. Ani v jednom z případů se nemusí starat o tisk přepravního štítku – bude mu vytištěn přímo boxem nebo na výdejním místě. Výdejní místa i samoobslužné boxy jsou schopny přijmout zásilky o váze až 15 kg.

Pro podání balíků přes výdejní síť Pickup, jejíž nedílnou součástí jsou i samoobslužné boxy, je samozřejmostí doručení následující pracovní den a pojištění zásilky do 50 000 korun v ceně přepravy. Zákazník má možnost využít i dobírku.

Příjemce pak při doručení na adresu ví na hodinu přesně, kdy balíček dorazí. Má také možnost změny adresy i termínu doručení prostřednictvím aplikace DPD Kurýr, ve které může sledovat kurýra na mapě, jak se blíží s balíčkem.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest