Nový sklad v Kostolných Kračanoch od Go Asset

Nový sklad v Kostolných Kračanoch od Go Asset

Spoločnosť Ingram Micro, poskytovateľ riešení pre e-commerce a logistiku, má od konca septembra k dispozícii hotový moderný sklad v logisticko-priemyselnom parku v Kostolných Kračanoch pri Dunajskej Strede. Objekt od rakúskeho developera Go Asset má prístup k železničnému prekládkovému terminálu Metrans, ktorý umožňuje distribúciu tovaru do viac než desiatky krajín.

Nosnú konštrukciu haly dokončila firma Go Asset v júni tohto roka. Projekt je zároveň súčasťou priemyselného parku, ktorý pred 15 rokmi začala budovať obec. Hala je súčasťou projektu Log Center R7. Blízkosť diaľnice R7 podľa developera zabezpečuje efektívnu prepravu tovaru naprieč strednou a východnou Európou. Hala má veľkosti 55 000 m2, dĺžku 450 metrov a svetlú výšku 12,5 metra.

Materiál stavby a vybavenie je podľa spoločnosti Go Asset z udržateľných a do budúcnosti recyklovateľných materiálov. Súčasťou budú solárne panely na streche aj dobíjacie stanice pre elektrické vozidlá.

Ako poznamenal riaditeľ rozvoja Go Asset Michal Bubán, otvorenie nového úseku D4, tzv. Lužného mosta, ešte viac posilní postavenie Dunajskej Stredy ako logistického centra. „Dostavanie R7 pomohlo prilákať stovky pracovných miest do regiónu, v ktorom vysoké percento obyvateľstva musí denne za prácou dochádzať do Bratislavy a okolitých miest,“ dodal Michal Bubán. V parku chcú zamestnať najmä ľudí z regiónu, ktorý sa môže stať logistickým centrom s medzinárodným dosahom moderného skladovania a medzinárodnej prepravy tovaru.

Developer vedľa stavia aj ďalšiu halu s veľkosťou 30 000 m2. Vďaka lepšej infraštruktúry by chcel do regiónu prilákať ďalších investorov. Ukončenie haly je naplánované na leto v roku 2022.

Go Asset stavia na veľkokapacitné logistické projekty mimo zastavaných oblastí, ako aj na mestské logistické projekty v Rakúsku, Slovinsku a na Slovensku. Medzi jej najväčšie projekty patria Log Center R7 v Kostolných Kračanoch, Log Center Adria v blízkosti slovinského prístavu Koper a Log Center Maribor.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest