Amazon staví nové centrum v Kojetíně

Amazon oznámil plány na dokončení výstavby nového distribučního centra.  Nová průmyslová budova vyroste v Kojetíně v Olomouckém kraji. Firma rozšiřuje svou českou logistickou síť v reakci na rostoucí poptávku zákazníků. Chce zvýšit nabídku produktů a podpoří rostoucí počet nezávislých malých podniků prodávajících na Amazonu, které mohou využít skladování a doručování prostřednictvím služby Fulfillment by Amazon. Pracovníci v novém distribučním centru budou připravovat, balit a odesílat zákazníkům drobné položky jako knihy, elektroniku a spotřební zboží.

Zaměstnanci budou pracovat s technologiemi, včetně robotických jednotek, které jim budou pomáhat při každodenním vyřizování zákaznických objednávek. „Distribuční centrum se bude značně lišit od tradiční představy o skladu. Zaměstnanci budou pracovat s inovativními technologiemi, včetně robotických jednotek, které jim budou pomáhat při každodenním vyřizování zákaznických objednávek a efektivnějším využití skladovací plochy. Tito specializovaní roboti se zasouvají pod regály s výrobky, zvedají je a pohybují s nimi po distribučním centru, čímž pomáhají zkrátit čas nutný pro zpracování objednávek. V Kojetíně nabídneme práci s vyšší přidanou hodnotou pro kvalifikované zaměstnance,“ vysvětluje Michal Šmíd, generální manažer společnosti Amazon pro Českou republiku.

Novou halu na někdejším brownfieldu připravila skupina Accolade, která je také investorem a vlastníkem průmyslového parku. „Je to obrovská šance pro celý region, a to hlavně z pohledu investice a vysokého množství nových pracovních míst. Už dobrovízský projekt byl prošpikován moderními technologiemi, ten stávající však bude ještě o několik generací dál, a navíc využije unikátních logistických možností, které nabízí vícepatrové uspořádání. V neposlední řadě mě těší, že hala vznikne revitalizací brownfieldu a bude aspirovat na mimořádně vysoké skóre v ekologické certifikaci BREEAM,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Amazon zahájil nábor pracovníků pro nové distribuční centrum, od inženýrů po IT profesionály, provozní manažery, odborníky na bezpečnost a ochranu zdraví a HR specialisty.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest