Bridgestone EMIA a EVBox Group vybudují 3500 nabíječek

Společnosti Bridgestone a EVBox oznámily nové, dlouhodobé partnerství zaměřené na rozšiřování nabíjecí infrastruktury v Evropě. Oba partneři vybudují až 3500 nových nabíjecích přípojek v evropské maloobchodní a servisní síti Bridgestone, která zahrnuje značky Speedy a First Stop. Realizace pětiletého projektu bude zahájena ve Francii a Itálii a postupně se rozšíří i do Velké Británie, Německa, Polska, Španělska a dalších evropských zemí.

Nová nabíjecí síť společnosti Bridgestone bude zahrnovat nabíjecí stanice pro normální i rychlé nabíjení umístěné ve strategických lokalitách a dostupné všem řidičům soukromých i fleetových elektromobilů. Rychlonabíjecí stanice umožní rychlé nabíjení na frekventovaných dálkových trasách. Realizaci vytyčených cílů usnadní partner společnosti EVBox, firma TSG. TSG bude hrát hlavní roli v celém procesu výstavby i následné údržby nabíjecí infrastruktury pro elektromobily v evropské maloobchodní a servisní síti Bridgestone.

Řidiči soukromých i fleetových elektromobilů budou mít přístup k jedné z největších evropských nabíjecích sítí, kterou tvoří více než 130 000 veřejných nabíjecích přípojek a 3500 nových nabíjecích přípojek, a to v rámci jednoho řešení – speciální karty nebo aplikace pro mobilní telefony na základě softwaru pro správu nabíjení společnosti EVBox.

Bridgestone spatřuje v elektromobilech obrovskou příležitost ke snižování emisí oxidu uhličitého a ke zvyšování ekologické udržitelnosti mobility, obzvláště s přihlédnutím k prognózám, podle nichž budou elektromobily v roce 2025 tvořit 20 procent prodaných nových osobních automobilů.

Společnost Bridgestone ve svém každoročním výzkumu akceptace elektromobilů v Evropě zjistila, že 50 procent respondentů, kteří neuvažují o zakoupení elektromobilu, uvedlo jako důvod nedostatečnou nabíjecí infrastrukturu. EU na tuto výzvu odpověděla legislativním balíčkem Fit for 55, který od členských států vyžaduje, aby nabíjecí síť rozšiřovaly v souladu s očekávanými prodeji automobilů s nulovými emisemi. Cílem je vybudovat v pravidelných odstupech nabíjecí přípojky a plnicí stanice na nejvýznamnějších dálnicích.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest