InoBat Auto predstavil výsledky prvých testov batérií

InoBat Auto predstavil výsledky prvých testov batérií

Spoločnosť InoBat Auto opäť predstavila svoj inovačný potenciál a silu vo svete elektromobility. Potvrdzujú to aj najnovšie výsledky testov od kórejského testovacieho centra NCT. Batérie porovnali s industriali­zovanou batériou, ktorá sa používa vo viacerých prémiových vozidlách. Podľa InoBat jeho batérie dosiahli lepšie výsledky v oblastiach energetickej kapacity, dojazdu aj životnosti.

Testovanie odštartovalo v marci 2021 a bolo zamerané na viaceré parametre. „Výsledky potvrdzujú kvalitu našich batérií. Ukazujú dosiahnutie lepších výsledkov oproti porovnávanej batérií ázijského výrobcu,“ konštatoval člen predstavenstva InoBat Pavol Krokoš, podľa ktorého už teraz vyvinuli a vyrobili aj ďalšiu sériu batérií a majú jasný plán výskumu a vývoja ďalších generácií. „Aktuálne sme podpísali kontrakt s novým zákazníkom a sme v intenzívnych rokovaniach s ďalšími,“ dodal Pavol Krokoš.

Podľa prezidenta Zväzu automobilového priemyslu SR Alexandra Matušeka je okrem zachovania konkurencieschop­nosti na Slovensku veľmi potrebná aj systémová podpora investícií, domácich inovácií a vyššej pridanej hodnoty.

„Slovensko je významným hráčom v tomto globálnom odvetví. Je nevyhnutné urobiť všetko pre to, aby svoje pozície nestratilo. Slovensko nesmie premárniť šance, ktoré prinášajú zmeny v mobilite,“ zdôraznil Alexander Matušek.

InoBat začiatkom júna tohto roka začal s prestavbou priestorov svojho výskumno-vývojového centra vo Voderadoch. Jeho súčasťou bude okrem iného aj pilotná linka na výrobu prémiových batérií. Výška investícií do prestavby centra dosiahne 50 miliónov eur.

S výrobou prvých batérií vo Voderadoch by sa malo začať o rok. Prvý prototyp spoločnosť nainštaluje do autobusov na Slovensku a v Česku už budúci rok.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest