AlzaBoxy pro další e-shopy a dopravce

Alza.cz společně s Balíkobotem zapojily síť výdejních AlzaBoxů do platformy Lockers.ai. Cílem spolupráce obou firem je zkvalitnění doručovacích služeb zejména zákazníkům e-shopů, ale i všem ostatním zákazníkům více než 2500 subjektů spolupracujících s technologicko-logistickým integrátorem Balíkobot. Ti tak dostávají k dispozici přes 1000 nových výdejních míst čítajících přes 100 000 výdejních schránek.

„Zákazníci stále více upřednostňují osobní vyzvedávání objednávek, zejména kvůli časové svobodě, bezpečnosti a možnosti volby. Díky spojení s Lockers.ai můžeme AlzaBoxy otevřít dalším hráčům e-commerce a umožnit do nich doručovat zboží z tisíců českých a slovenských e-shopů,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze a facility managementu Alza.cz.

Podle Lockers.ai má spojení zrychlit pro partnery doručení a rozšířit počet míst, kde si jejich zákazníci mohou zboží vyzvednout podle svých časových možností. „Během jara jsme AlzaBoxy úspěšně integrovali do Lockers.ai a všechny funkcionality testovali, nyní je postupně spouštíme tak, aby na podzim bylo přes Lockers.ai dostupných všech plánovaných 1500 AlzaBoxů s jejich 150 000 výdejními schránkami,“ upřesnil Martin Coufal z Lockers.ai.

Od začátku loňského roku Alza více než zpětinásobila kapacitu své sítě výdejních boxů na aktuálních více než 100 000 disponibilních schránek. Do poloviny příštího roku chce e-shop toto číslo ztrojnásobit a provozovat přes 3000 AlzaBoxů v Česku, na Slovensku a v Maďarsku.

Obliba doručování do výdejních AlzaBoxů neustále roste. Navyšování kapacity sítě a jednoduchost vyzvednutí zároveň postupně mění zákaznické chování. Zákazníci si uvědomili, že už nemusejí přizpůsobovat svůj denní program času příchodu kurýra se zásilkou ani otevírací době výdejního místa, ale kdykoli si mohou vyzvednout svoji zásilku bez front za několik málo vteřin. Z kraje loňského roku představoval podíl zásilek doručených přes AlzaBoxy 6 %, nyní se takto doručuje již každá třetí zásilka z e-shopu Alza.

Výhodou AlzaBoxů je, že zákazník pro samotné vyzvednutí vůbec nic nepotřebuje, a to ani chytrý telefon nebo technické dovednosti. Nemusí ani platit předem, protože platbu umožňuje samotný box.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest