DHL rozšiřuje kapacity farmaceutického logistického centra ve Florstadtu

Společnost DHL Supply Chain buduje logistické centrum s plochou 32 000 metrů čtverečních v německém městě Florstadt. Centrum vzdálené 35 kilometrů severně od Frankfurtu nad Mohanem bude otevřeno na konci roku 2021. Nová budova rozšíří současnou kapacitu víceuživatelského areálu pro farmaceutické a zdravotnické produkty ve Florstadtu na celkových více než 70 000 metrů čtverečních a bude obsluhovat trhy napříč Evropou. V této lokalitě jsou v současnosti dvě logistická centra.

Nová provozovna nabídne dodatečné skladovací prostory s teplotními zónami 15–25 °C, 2–8 °C a -24 °C pro produkty zákazníků z farmaceutického a zdravotnického sektoru. Klienti budou moci využívat také oddělený prostor s plochou 1750 metrů čtverečních pro skladování nebezpečných materiálů. Celý sklad bude vybaven řízením teploty i zabezpečovacími a poplašnými systémy. Nový sklad obdržel zdravotnické certifikace, jakými jsou GDP, GMP a ISO 13485.

Sklad bude vybaven fotovoltaickou elektrárnou, tepelnými čerpadly a solární stěnou. Nově budovaný sklad již obdržel certifikaci Zlatý standard od německé společnosti pro trvale udržitelnou výstavbu DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen).

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest