Bolt získal 600 miliónov eur na budovanie prvej európskej superaplikácie

Bolt získal 600 miliónov eur na budovanie prvej európskej superaplikácie

Bolt, prvá európska superaplikácia, uzavrela kolo financovania vo výške 600 miliónov eur, čím sa hodnota spoločnosti zvýšila na viac ako 4 miliardy eur. Spoločnosť Bolt použije tieto financie na podporu svojej novej 15-minútovej služby rozvozu potravín Bolt Market a na urýchlenie expanzie svojich existujúcich služieb pre mobilitu a doručovanie.

Prostriedky boli získané od nových investorov vrátane spoločnosti Sequoia, Tekne a Ghisallo, ako aj od existujúcich investorov Boltu – G Squared, D1 Capital a Naya.

„Poslaním spoločnosti Bolt je urobiť mestské cestovanie dostupným a udržateľným. Budujeme budúcnosť, v ktorej ľudia nie sú nútení kupovať autá, ktoré zahlcujú dopravu a spôsobujú znečistenie, ale budú využívať dopravu na požiadanie, keď to budú skutočne potrebovať. Po siedmich rokoch neúnavného napredovania ponúkajú produkty Bolt lepšie riešenie pre mobilitu a doručovanie takmer v každom prípade v porovnaní s bežným používaním auta. Som nadšený, že môžem priniesť tieto produkty miliónom zákazníkov v celej Európe a Afrike, pričom vraciame mestá späť ľuďom a znižujeme dôraz na autá,“ konštatoval  Markus Villig, generálny riaditeľ Bolt.

Andrew Reed, partner spoločnosti Sequoia, dodáva: „Bolt redefinuje mestskú dopravu vo veľkej časti sveta. Markus je nadšený zakladateľ, ktorý vybudoval z pohľadu nastavenia procesov vynikajúce podnikanie pokrývajúce Európu a Afriku, a kultúru riadenú misiou, ktorá tvorí základ trvalej spoločnosti. Bolt pomáha zákazníkom, mestám a životnému prostrediu. Sme radi, že s nimi môžeme spolupracovať.“

Bolt zaznamenal v minulom roku masívny rast – spoločnosť sa celosvetovo rozrástla na 75 miliónov zákazníkov. Okrem základnej služby v podobe taxi služby ponúka Bolt službu zdieľania automobilov Bolt Drive a zdieľanie elektrických kolobežiek a bicyklov. Medzi doručovacie služby spoločnosti patrí Bolt Food, ktorá umožňuje zákazníkom objednávať si jedlo v reštauráciách, a najnovší prírastok do ekosystému Bolt – 15-minútová donášková služba pre potraviny Bolt Market.

Spoločnosť spustí v najbližších mesiacoch Bolt Market v 10 európskych krajinách. Medzi nadchádzajúce trhy patrí Pobaltie a stredná Európa, Švédsko, Portugalsko, Chorvátsko a Rumunsko. Na spustenie novej služby využije Bolt svoju terajšiu technológiu a kuriérsku sieť Bolt Food, ako aj svoje skúsenosti s dodávkami potravín.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest