IKEA otevírá nový výdejní sklad u brněnského letiště

Multimodální komplex u letiště Brno-Tuřany si pro svůj výdejní sklad zvolil řetězec IKEA. Díky přesunu do nově postavené moderní haly chce být blíže zákazníkům nejen v Brně, ale také okolních regionech. Celkové prostory technologicky nadstandardně vybavené haly v Panattoni Parku Brno Airport pro společnost IKEA činí 8000 metrů čtverečních. Zákazníkům začal výdejní sklad sloužit od 27. července 2021.

Panattoni Park Brno Airport nabízí strategickou polohu pro obsluhu rozsáhlé oblasti a disponuje kvalitním technologickým vybavením pro moderní a udržitelný způsob podnikání. Areál se nachází na místě bývalého komplexu vojenských budov a je certifikován nejnovějším hodnocením šetrné průmyslové výstavby BREEAM New Construction.

„Stejně jako IKEA například vnímá potřebu vdechovat nábytku druhý život, i my se věnujeme regeneraci starých průmyslových areálů. Investice do revitalizace brownfieldů jsou základem naší firemní kultury a i díky našemu odpovědnému přístupu k průmyslovým nemovitostem máme dnes jedno z nejzelenějších portfolií ve střední Evropě,“ zdůrazňuje Milan Kratina, CEO skupiny Accolade, která areál financuje a vlastní.

„Využití námi vybudovaného objektu v areálu Letiště Brno společností IKEA dokazuje flexibilitu a dlouhodobě udržitelnou uživatelskou hodnotu pro široké spektrum firem. Těšíme se na spuštění provozu IKEA a jejich zákazníky v našem areálu,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel developerské společnosti Panattoni pro ČR a Slovensko.

Zákazníci si v externím výdejním skladu vyzvedávají výrobky, jež nejsou skladem přímo v obchodním domě IKEA. Jde například o různé modulární systémy jako skříně nebo kuchyňské linky. Požadavkům IKEA je přizpůsobeno mj. parkoviště pro nakupující, které má mírný sklon, aby byla zákazníkům zjednodušena manipulace se zbožím při nakládání do auta.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest