Inovované řešení pro interní přepravu nákladních vozíků

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) uvádí MiR250 Hook, AMR řešení pro automatizovanou interní přepravu nákladních vozíků. MiR Hook 250 je nadstavbový modul pro robot MiR250.

Po celém světě jsou každý den na pracovištích ručně přesouvány tisíce vozíků mezi různými odděleními. Nová technologie automatizuje interní přepravu naložených vozíků o hmotnosti až do 500 kg. „Automatizace interní přepravy různých druhů vozíků a přepravních klecí, kterou společnosti, logistická centra a nemocnice v současné době používají, je snadná, zvládnutelná a ekonomická. Nemusíte upravovat tvar vozíků ani kupovat nové typy, MiR250 Hook prostřednictvím QR či AprilTags kódů umí vyhledávat a připojit se k téměř jakémukoliv druhu vozíků,“ říká Søren E. Nielsen, prezident společnosti MiR.

MiR250 Hook se připojí k vozíku a dopraví jej na místo určení bez lidské asistence. Modul rozšiřuje škálu aplikací AMR robota. Pohybuje se rychlostí až 2 m za vteřinu. Počet vozíků, které může MiR250 Hook zapojit a odtáhnout na různá místa, není omezen, přičemž zároveň se jedná o vozíky různých velikostí a výšek. Řešení zajišťuje například efektivnější tok materiálu na montážní lince, kam díly doručuje automatizovaně a včas a zaměstnanci tak tráví čas montáží produktů namísto sběru materiálu a dílů.

„S MiR250 Hook lze optimalizovat přepravu v různých průmyslových odvětvích. Logistické společnosti přemístí tisíce vozíků každý den a s přechodem z manuální na automatizovanou přepravu vozíků se systémem MiR250 Hook mohou výrazně zvýšit svou ziskovost. Značný potenciál vidíme také ve zdravotnictví, kde automatizace ulehčí práci zaměstnancům s interní přepravou prádla, odpadů a podobných věcí,“ dodává S. E. Nielsen.

K nasazení MiR250 Hook je zapotřebí pár kroků: propojení QR nebo AprilTags kódů s vozíky či klecemi umístěnými na pracovišti pro identifikaci systémem. Následné zmapování prostředí robotem, ať již manuálním ovládáním při prvním trasování nebo importováním map budov a prostor do softwaru robota. Robot je také naprogramován ke komunikaci s výtahy a dveřmi tak, aby se mohl volně pohybovat mezi odděleními.

 

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest