Sdílená síť doručovacích boxů má prvního velkého partnera. Rohlík pointů přibývá

Společnost Conteg Payment4U odstartovala budování sdílené sítě s doručovacími boxy v České republice. První boxy už jsou na svých místech a v plánu je stavět desítky pointů měsíčně. Jeden z prvních boxů stojí v Praze na Národní třídě u OC Máj. Jedná se o řešení s integrovaným chlazením, díky kterému lze doručit do boxu i jídlo a potraviny.

Ox.Points nebudou pouze vydávat zásilky, ale firma CP4U chce nechat zákazníky zboží přes boxy i vracet a dále také vyvinula koncept, díky němuž je point schopen napojit se na systémy měst. Občané tak mohou přes tyto místa například platit městské poplatky. Plán společnosti je mít dokonce roku 2022 umístěno přes tisícovku boxů na území České republiky.

Zatím největším úspěchem pro firmu bylo uzavření spolupráce se společností Rohlik.cz, která

integruje chladicí boxy do své logistické sítě a v tuto chvíli je v Praze pět funkčních Rohlík pointů a v plánu jsou další.

Vybrané boxy jsou vybaveny chladícím systémem pro uchování potravin a automatickou dezinfekcí UVC světlem. Na pointech je zelená střecha, která spotřebovává kondenzovanou vodu z chlazení.

Pro dopravce je připraven systém na rezervaci kapacit. Počítá se s aplikací pro koncové zákazníky, která bude sloužit pro odbavení a k dispozici bude také zákaznické centrum, na které se lidé budou moci obrátit v režimu 24/7. Dotykový displej s modulem pro obsluhu si poradí i s hotovostí, samozřejmostí je platba kartou.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest