Automat pro zakládání až do výšky šest metrů

Na začátku května představila společnost Jungheinrich svůj nejnovější automatický vozík. Nový vozík EKS 215a může samostatně zakládat břemena vážící 1500 kilogramů do výšky až šest metrů (zbytková nosnost v šesti metrech 700 kg). Vozík je postaven na novém, a kompaktním podvozku pro automatické vozíky.

„Nový vozík EKS 215a je reakcí společnosti Jungheinrich na četné požadavky zákazníků, které se týkají prostorových požadavků a možného využití. Vozík je kompaktnější, výkonnější a uživatelsky přívětivější než všechny předchozí vozíky,“ vysvětluje Manuela Schmidbauer, produktová manažerka ve společnosti Jungheinrich odpovědná za nový vozík EKS 215a. „Se zbytkovou kapacitou, která je o 40 procent vyšší než u předchozího vozíku, se jedná o ideální vozík pro automatizaci vnitropodnikové přepravy a skladování palet v širokých uličkách.“

Inovací v novém vozíku EKS 215a je také nový podvozek s kompaktními rozměry. Bezpečnostní skenery jsou nainstalovány pod podlahou vozíku, aby byly chráněny před poškozením a nezabíraly místo. Společnost Jungheinrich u vozíku EKS 215a zmenšila fyzickou podlahovou plochu – nyní má délku 131 milimetrů a šířku 85 milimetrů. To vede k nižším prostorovým nárokům vozíku při manipulaci a snazší integraci do stávajícího uspořádání skladů. Devět typů sloupů umožňuje tvorbu individuálního řešení.

Nový vozík EKS 215a místo 48voltové využívá 24voltovou technologii. Výsledkem je podle výrobce až 30% úspora nákladů souvisejících s energetickým systémem. Nabíjecí operace jsou automatizované.

Když dojde k poruše, zobrazí vozík textový popis problému a konkrétní doporučení k jeho nápravě. Díky tomu je také možné odstraňovat chyby, které dříve mohl vyřešit pouze servisní technik. Rozhraní člověk–stroj lze používat také k definování nebo zahajování manuálních příkazů k jízdě, což bylo dříve možné pouze centrálně přes řídicí stanici.

 

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest