Scania investuje do snímačov pre autonómne vozidlá

Scania investuje do snímačov pre autonómne vozidlá

Korporátny fond rizikového kapitálu spoločnosti Scania oznamuje investíciu vo výške 7,5 miliónov € do spoločnosti Scantinel s cieľom financovať ďalší rast špecializovanej technológie LiDAR (zisťovanie a meranie vzdialenosti svetla).

Spoločnosť Scantinel Photonics GmbH je poprednou začínajúcou spoločnosťou v odvetví LiDAR, ktorá je súčasťou portfólia spoločnosti ZEISS Ventures. Spoločnosť sídli v Nemecku. Spoločnosť vyvíja a vyrába snímače FMCW LiDAR (frekvenčne modulovaná kontinuálna vlna) pre systémy LiDAR novej generácie, ktoré sú nevyhnutým predpokladom na dosiahnutie vyššej úrovne automatizácie.

Technológia ponúkaná spoločnosťou Scantinel poskytne budúcim vozidlám nový rozmer dát, pretože snímače merajú vzdialenosti a rýchlosť k objektom v dosahu viac ako 300 metrov a využívajú vysokú úroveň integrácie a polovodičové snímanie.

„Budúci výkon a bezpečnosť autonómnych vozidiel sú založené na jedinečnej technológii snímačov FMCW LiDAR. Spoločnosť Scantinel považujeme za technologického lídra v odvetví a sme nadšení, že vývoj môžeme sledovať zblízka,“ uviedol Christian Zeuchner, partner v správcovskej spoločnosti Scania Growth Capital.

Financovanie umožní spoločnosti Scantinel ďalej zlepšovať technológiu FMCW LiDAR a komerčne implementovať túto technológiu v úzkej spolupráci so zákazníkmi a technologickými partnermi.

„Vidíme veľkú výhodu v tom, že máme korporátny fond rizikového kapitálu spoločnosti Scania ako investora, a sme radi, že môžeme privítať fond Scania Growth Capital, ktorý nás bude podporovať na našej ceste neustáleho rastu“ uviedol Andy Zott, riaditeľ pre technológie a spoluzakladateľ spoločnosti Scantinel.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest