Rukavice ProGlove jsou připojitelné i do WMS firmy Kvados

Při manipulaci s PDA zařízeními a čtečkami potřebuje skladník dvě ruce. Kdyby ale používal inteligentní skenovací rukavici, zkrátí se čas oproti práci s běžnými skenery až o 40 %, tvrdí společnost Kvados. Ta nově spojila síly s německou společností ProGlove, která skenovací rukavice dodává. Kvados rozšířil své řešení myStock WMS o možnost připojení právě této periferie.

S klasickými skenery je v některých situacích obtížné manipulovat a nejsou dostatečně ergonomické. ProGlove rukavice jsou vhodnou volbou pro skladové aplikace, paletizaci nebo při balení. Podle Kvadosu zlepšují efektivitu celého procesu, neboť umožňují skladníkům pracovat rychleji, bezpečněji a celý proces je jednodušší. Práci usnadňují jak akustické, tak vibrační signály bez nutnosti očního kontaktu s PDA nebo monitorem.

Rukavice s čtečkou pod označením Mark 2 patří váží 40 gramů a umožňuje uživatelům snadno skenovat všechny druhy kódů. Zároveň zachovává volné ruce pro práci. Čtečka navíc oproti standardním PDA zařízením nabízí rozšířený rozsah vzdálenosti skenování, a to až na 150 cm.

Nasazení zvládne skladník jedním pohybem, pro skenování stačí stisknout palec a ukazováček k sobě. Výhodou je nabídka pro praváky i leváky a vybrat lze z více velikostí, které padnou mužům i ženám. Skenery čárových kódů fungují pomocí technologie Bluetooth Low Energy nebo lze zvolit rádiovou frekvenci.

„Trend skladové automatizace nebo volných rukou skladníka je v dalším vývoji logistiky klíčový. Pozornost skladníka se díky volným rukám soustředí pouze na manipulaci se zbožím, a to je to, co ve skladu vítězí,“ říká Hana Prauzková, obchodní a marketingová ředitelka společnosti Kvados.

 

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest