Nová hala Continentalu bude stát nad současným parkovištěm

Společnost Continental Automotive Czech Republic staví dvě nové budovy ve svém výrobním areálu v Brandýse nad Labem. Výstavba probíhá ve spolupráci se společností
CPI Property Group. Hala pro výrobu displejů a administrativní budova dohromady nabídnou celkem 5000 metrů čtverečních nových prostor. Do provozu by měly být uvedeny na začátku roku 2022.

Projekty navazují na rozšiřování zázemí a výrobních kapacit z loňského roku, kdy Continental zvětšil své prostory o celkových 9400 metrů čtverečních. S tím souvisí i nárůst počtu zaměstnanců, kterých za rok 2020 přibylo asi sedmdesát. Nyní zaměstnává zhruba 2500 lidí.

Obě nové budovy začaly vznikat ve stávajícím hlavním areálu. Hala pro výrobu displejů (700 metrů čtverečních) doplní halu dokončenou v loňském roce. Dohromady tím vznikne 1840 metrů čtverečních čistých výrobních prostor potřebných pro výrobu displejů. Continental v Brandýse využívá technologie optical bonding a hybrid bonding, které zlepšují čitelnost displejů na přímém slunci. V nových prostorách se budou vyrábět displeje s úhlopříčkou až 12 palců, i proto se požadavky na výrobní plochy s velmi vysokou čistotou rozšiřují.

Nová administrativní budova vznikne na pilotech nad současným parkovištěm, aby bylo zachováno co nejvíce parkovacích míst. Přízemí o rozloze 940 metrů čtverečních a patro o 2400 metrů čtverečních budou plnit řadu funkcí. Vedle kanceláří tu zaměstnancům bude sloužit například fitness centrum, dětský koutek, ordinace lékaře, školicí středisko nebo kantýna s vlastní kuchyní. Budova se také stane novou vstupní zónou do celého areálu.

Vloni Continental v Brandýse uvedl do provozu budovu Brandýs III v obci Zápy, kterou tvoří výrobní hala o rozloze 1900 metrů čtverečních, sklad o rozloze 2500 metrů čtverečních a kancelářské prostory se sociálním zázemím o 370 metrech čtverečních. Rozrostla se také lisovna plastů, kdy se stávající výrobní hala se vstřikolisy zvětšila o 440 metrů čtverečních. Vstřikolisy zde umožňují výrobu plastových komponentů pro palubní přístroje s technologií mikrostruktury krycího skla.

V neposlední řadě byla vloni dokončena také výstavba budovy H6 s výrobní halou (1140 metrů čtverečních) a přípravnou (220 metrů čtverečních) pro technologii hybrid bonding. Nachází se zde i laboratoře pro testování komponentů. Čisté výrobní prostory se v budoucnu rozšíří o halu, jejíž stavba byla právě zahájena.

Continental Automotive Czech Republic v Brandýse nad Labem vyrábí autorádia, multimediální systémy a jejich přední displeje, palubní přístroje, ovládací panely klimatizací, telematiku, eCall systémy a také řídící jednotky palivových systémů.

 

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest