V Chrášťanech vyroste centrum pro městskou logistiku

Pražský trh logistických nemovitostí se rozroste o nový projekt. Mezinárodní společnost poskytující přepravní služby přemístí své pražské centrum logistických operací do budovy postavené na míru ve zcela novém parku Prologis v Chrášťanech.

Nový zákazník se přestěhuje do logistického prostoru s plochou 12.000 metrů čtverečních přizpůsobeného jeho potřebám pro zajištění maximální obchodní a provozní efektivity. Společnost bude mít rovněž k dispozici řadu inovativních řešení, jako jsou inteligentní měřicí systémy či LED osvětlení. Transakci zprostředkovala společnost Cushman & Wakefield.

Prologis Park Prague-Chrášťany, který se nachází na území okresu Praha-západ, je novým bodem na české logistické mapě. Park poskytuje kvalitní dopravní spojení do hlavního města, je totiž situován hned vedle dálnice vedoucí přímo do metropole i k zastávce linky metra. Také proto půjde o důležitou last-mile logistickou základnu.

„Jsme hrdí na to, že jako prvního zákazníka našeho zcela nového parku můžeme přivítat právě tuto významnou mezinárodní logistickou společnost,“ uvádí Martin Baláž, viceprezident a country manažer společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko. Vysoké nároky, jež nový zákazník klade na kvalitu podmínek pro last-mile doručování a na provozní efektivitu svých prostor, podle Martina Baláže potvrzují, jak velký potenciál Prologis Park Prague-Chrášťany má.

Kromě aktuálně vznikající budovy pro mezinárodní kurýrní a doručovací společnost nabízí Prologis Park Prague-Chrášťany prostor pro další stavbu o rozloze přibližně 15.000 metrů čtverečních.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest