Nové elektrododávky pre DPD Slovakia

Nové elektrododávky pre DPD Slovakia

Voltia, európsky líder v oblasti mestských elektrododávok,  dodá po úspešnom testovaní spoločnosti DPD Slovakia, prvých 30 kusov zväčšeného modelu svojej dodávky Nissan e-NV200 XL Voltia s objemom 10 m3. Využije k tomu jedinečný lízing vytvorený spoločnosťami Voltia Electric a LeasePlan. To umožní spoločnosti DPD Slovakia získať nové elektrododávky za nižšie mesačné náklady, ako sa zvyčajne poskytujú v prípade dieselových dodávok. Pre Voltiu je to jeden z dôležitých krokov pri presadení sa na európskom trhu. 

Vylepšená verzia existujúceho modelu 8m3 je reakciou na potreby klientov, ktorým  počas pandémie rýchlo rastie objem prepravovaného tovaru. Zavedením tohto modelu spoločnosť zlepšila pomer predajných cien a celkových nákladov k metrom kubickým, čo len potvrdzuje jej výsadné postavenie v tomto segmente v celej Európe. Cena za m3 klesla o 20%.

„Vďaka spoločnému prístupu k lízingu ľahkých  úžitkových elektrovozidiel (eLCV) a najnovším technológiám, môžu Voltia a LeasePlan urýchliť prechod trhu na elektromobilitu,“ vysvetľuje Mark Lovett, riaditeľ obchodného oddelenia úžitkových vozidiel LeasePlan Corporation a Rastislav Podlipny, CEO LeasePlan Slovakia.

„Ako som povedal už počas testovania, v porovnaní s verziami 6 alebo 8 m3, je táto pre nás optimálnejšia z hľadiska objemu prepraveného tovaru, počtu najazdených kilometrov a väčšieho zníženia emisií na prepravovaný balík. V DPD group plánujeme do roku 2025 doručiť do 225 miest v celej Európe tovar s nízkymi emisiami pre  80 miliónom obyvateľov,“  hovorí Peter Pavuk, generálny riaditeľ DPD Slovensko.

Vytvorenie priaznivých lízingových podmienok pre ľahké úžitkové vozidlá (LCV) je jednou z najväčších prekážok transformácie európskeho trhu, na ktorom jazdí 31 miliónov dodávok. „Pre nás je to jeden z hlavných cieľov, ktoré plánujeme dosiahnuť v tomto roku, a sme veľmi radi, že na tom môžeme spolupracovať s DPD a LeasePlan,“ dodáva Juraj Ulehla, generálny riaditeľ spoločnosti Voltia.

Vďaka vyššie uvedenému lízingovému produktu a vozidlu, ktoré bolo vyvinuté v spolupráci s globálnou automobilkou Nissan, Voltia dokazuje, že elektrické dodávky môžu byť efektívnejšie ako ich dieselové alternatívy.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest