Nový digitální asistent kombinuje telemetrické funkce a služby DKV

DKV Euro Service uvádí na český trh nástroj pro online správu vozového parku DKV Live. DKV Live kombinuje telemetrické funkce se službami DKV – počínaje bezhotovostní úhradou pohonných hmot kartou DKV v síti čerpacích stanic v Evropě přes řešení pro téměř všechny mýtné systémy až po vratky DPH a spotřební daně.

Správci vozových parků mohou díky DKV Live v jednom rozhraní plánovat trasy na mapách určených pro nákladní vozidla, sledovat v reálném čase pohyb každého z nich, optimalizovat tankování a po upozornění operativně řešit nečekané události. Díky propojení s kartou DKV mají firmy přehled o spotřebě a všech transakcích ještě před vyúčtováním.

GPS souřadnice vozidel je možné sdílet s koncovými zákazníky dopravců, kteří tak mají aktuální informaci o tom, kdy náklad dorazí do cíle.

Přenos dat probíhá každých 10 vteřin, takže nástroj poskytuje dopravcům přehled o poloze, množství paliva v nádržích a digitálních datech z tachografů jednotlivých řidičů. Data tachografu jsou z vozidel automaticky stahována a archivována. Dispečeři je mají kdykoliv k dispozici a nemusí je nahrávat z jednotlivých vozů. Tím splní zákonnou povinnost.

Asistent umožňuje nastavení upozornění na nestandardní události, jako jsou překračování doby řízení, neobvyklé délky zastávek, blížící se servisní intervaly, neplánovaná tankování nebo tankování mimo trasu. Tato funkce společně s neustálým přehledem o tankování jednotlivých vozidel umožní odhalování podvodů.

DKV Live umožní vyhledávat přímo z portálu dostupné nakládky na trhu. Díky připojení tří digitálních přepravních platforem pomůže systém omezit jízdy naprázdno.

Nástroj by měl být v budoucnosti dále rozšiřován. Například řidiči a dispečeři budou moci vzájemně komunikovat prostřednictvím aplikace DKV Live a portál DKV Live se implementací dalších funkcionalit postupně promění v komplexní řešení pro správu vozových parků.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest