ITAB Shop Concept se stěhuje do někdejšího prostějovského brownfieldu

Developer industriálních nemovitostí VGP získal nového nájemce do svého logistického parku VGP Park Prostějov. Společnost ITAB Shop Concept sem přesune kompletaci osvětlení pro evropský trh, kterou dosud realizovala ve Švédsku. Za tím účelem si pronajme více než 7500 m2 výrobních prostor doplněných o 710 m2 kanceláří. Nová výrobní hala pro ITAB Shop Concept bude postavena ve stupni zelené certifikace BREEAM Very Good a předána do užívání letos v květnu.

„O logistické nemovitosti v České republice je dlouhodobý zájem, který vlivem pandemie koronaviru i brexitu ještě akceleroval. Přesun výrobních kapacit společnosti ITAB do ČR je toho důkazem. Pro výběr VGP Parku Prostějov nakonec rozhodlo více faktorů: Město Prostějov je strategicky umístěno ve středu Moravy, má silnou průmyslovou tradici i dostatek kvalifikovaných pracovníků,“ komentuje Petr Kovařík, commercial officer společnosti VGP.

Společnost ITAB Shop Concept je původem ze Švédska. V současnosti má 45 poboček působících ve 29 zemích světa. Celkem provozuje 20 výrobních závodů nejen v celé Evropě, ale také v Číně. V České republice je aktivní 29 let.

„Působení v České republice se nám dlouhodobě osvědčuje – strategické umístění v centru Evropy v kombinaci s kvalifikovanou pracovní silou jsou dobrým základem pro rozvoj našeho podnikání. Za několik posledních let zaznamenala naše společnost rychlý růst, který se promítl do rozšiřování portfolia našich produktů i navyšování počtu zaměstnanců,“ uvádí Aleš Zouhar, ředitel společnosti ITAB Shop Concept CZ.

V momentě, kdy firma z důvodu ještě většího urychlení celého výrobně-dodavatelského procesu začala uvažovat o přesunu divize osvětlení blíže k zákazníkům, byla podle Aleše Zouhara ČR jasnou volbou.

VGP Park Prostějov se nachází ve východní části města Prostějov v blízkosti vlakové a autobusové zastávky. Leží poblíž dálnic D1 a D46. Brownfield na místě bývalého Oděvního podniku Prostějov disponuje plochou přes 139 000 m2. VGP zde plánuje realizovat více než 46 000 m2 pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest