Vlakem z Číny do tří týdnů

Gebrüder Weiss zareagoval na omezenou dostupnost přepravní kapacity z Číny do Evropy nabídkou pravidelné sběrné kontejnerové služby s využitím železničního spojení. „Českým importérům nabízíme alternativu k letecké a námořní nákladní dopravě z celého čínského území, kterou je vlakové spojení. Kontejnery se zásilkami konsolidovanými pod naším dohledem odjíždí z X´ianu každý týden a po 18 až 21 dnech jsou bez jakékoli překládky přistaveny k odbavení na naší centrále v Jenči u Prahy,“ uvádí Jan Kodada ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

Rozvoj železničního přepravního spojení mezi Čínou a Evropou je součástí strategie Gebrüder Weiss, která je zaměřena na znovuobnovení Hedvábné stezky. „Domníváme se, že právě nyní, kdy ceny i kapacita letecké a námořní dopravy prochází turbulentním vývojem, je železnice velmi hodnotnou a efektivní alternativou, ať už se jedná o cenovou hladinu nebo časové hledisko,“ říká Jan Kodada.

Gebrüder Weiss má v tuto chvíli 16 vlastních poboček na čínském území. Zásilky jsou pak pod dohledem Gebrüder Weiss naloženy do vlastních kontejnerů v terminálu v X´ianu. „Veškeré zboží, které je do našeho sběrného kontejneru naloženo, putuje bez dalších překládek přes Ostravu a Syrovice až do centrály v Jenči,“ vysvětluje Jan Kodada.

Přeprava kontejnerů vlakem z Číny do Jenče trvá 18–21 dnů, je tedy přibližně o polovinu rychlejší než spojení námořní. Zároveň jde o alternativu k dopravě letecké, která je aktuálně zhruba osmkrát nákladnější než železniční varianta. Součástí nabídky nové služby je také celní odbavení zboží nebo asistence při volbě balení. V současnosti firma týdně vypravuje z Číny do ČR více než tři kontejnery 40 HC.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest