V Lidlu budou nově výdejní boxy od Zásilkovny

Do června letošního roku umístí obchodní řetězec Lidl do svých nových provozoven celkem devět samoobslužných výdejních boxů od společnosti Zásilkovna. První, takzvaný Z-Box byl v polovině března spuštěn ve Slavkově u Brna.

„Umístěním Z-Boxů u našich nových prodejen přinášíme zákazníkům další benefit, jelikož mohou nakupování spojit s vyzvednutím zásilky a tím tak ušetřit mnoho času,“ říká Tomáš Myler, tiskový mluvčí společnosti Lidl Česká republika.

Zásilkovna spustila Z-Boxy loni na konci září. Aktuálně jich v ČR funguje 102, sedm dalších je na Slovensku. V letošním roce plánuje firma rozšířit počet těchto výdejních míst o tisíce kusů. Kromě ČR a Slovenska je plánuje instalovat také v dalších zemích střední Evropy.

Se Z-Boxy firma cílí především na menší města a vesnice, další využití mají v developerských rezidenčních nebo komerčních prostorech. Zařízení se ovládá přes mobilní aplikaci Zásilkovna a energii pro svůj provoz získává z fotovoltaických panelů. Z-Box může mít od dvou do šesti sloupců. Rozměr jednoho je 525 x 645 x 2000 mm, každý sloupec má deset schránek různých velikostí. Přes box se šesti sloupci lze podle firmy doručit až 10 000 zásilek ročně.

Jakmile řidič doručí zásilku do boxu, obdrží zákazník informační e-mail, SMS zprávu a notifikaci do aplikace Zásilkovna. V této chvíli je možné si zásilku vyzvednout. K obsluze stačí mít na chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci a zapnuté Bluetooth. Při příchodu k výdejnímu boxu se aplikace pomocí Bluetooth sama automaticky spáruje a otevře schránku s danou zásilkou. Za doručení zásilky se platí online včetně platby na dobírku. Cena za doručení na toto výdejní místo je stejná, jako na jakékoliv jiné výdejní místo Zásilkovny. Pro koncového zákazníka si ji určí každý jednotlivý e-shop v rámci své vlastní cenotvorby.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest