Online obchod využívá ve skladech trubková čidla v rámci válečkových dopravníků

Online supermarket Rohlik.cz využívá ve svých skladech trubková čidla od společnosti Schneider Electric. Jako součást svých válečkových dopravníků je instalovala firma Atyko. Cílem je zajištění bezproblémové dopravy a třídění velkého množství různých druhů zboží. Čidla Telemecanique Sensors XUY jsou namontována přímo mezi válečky dopravníku, čímž odpadá potřeba instalovat držáky klasických fotoelektrických čidel a jejich odrazek.

„Trubková čidla mají význam především na válečkových dopravnících v provozech s vysokým průtokem přepravovaného zboží a velkého počtu osob doplňujících zboží. Čidla jsou v chráněné poloze mezi válečky a výrazně je tak snížena možnost poškození obsluhujícími osobami,“ vysvětluje Ivan Horák, konstruktér společnosti Atyko. Čidla lze rychle instalovat nejenom v průběhu výroby dopravníku, ale doplnit je rovněž na již fungující zařízení.

Antonín Zajíček, produktový manažer společnosti Schneider Electric, dále vysvětluje: „Montáž a zprovoznění našich trubkových čidel je oproti těm standardním o 50 % rychlejší. Přesná a rychlá detekce objektů brání hromadění výrobků na dopravníku a zajišťuje tak bezproblémovou průchodnost na trase.“ Nedochází pak k prostojům při provozu, což zvyšuje efektivitu práce.

Trubkové čidlo Telemecanique Sensors XUY lze vyrobit v délkách od 200 až do 900 mm. Fotoelektrické čočky, umístěné v hliníkovém pouzdře čidla, mají tvar, který zabraňuje usazování prachu.

„Z pohledu údržby jsou čidla snadno udržovatelná v provozuschopném stavu a jejich výměna je při řešení sporadických oprav či výměn velmi snadná,” říká Milan Mikulášek, technický manažer Rohlik.cz.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest