Clark zavádí systém tažných vláčků

Tažné vláčky a nepřerušovaný tok materiálu představují důležitou součást logistiky. Z tohoto důvodu společnost Clark spustila systém vlečných vlaků, který řeší specifické požadavky průmyslových zákazníků.

Tažný vláček Clark je k dispozici jako řešení typu „vše v jednom“. Skládá se z tažného vozíku Clark CTX40-70 s tažným výkonem čtyři nebo sedm tun a přívěsů CTR01 a CTR02. Přívěs CTR01, navržený jako samostatný U-rám, je určen pro zákazníky, kteří musí převážet převážně europalety. Maximální nosnost je 1200 kilogramů.

Přívěs CTR02 Double U-Frame pojme jak europalety, tak i jiné typy palet běžně používaných v průmyslu. Pomocí posuvného vnitřního nosiče si může operátor vybrat mezi vozíkem o rozměrech 1600 x 1000 mm s nosností až 1600 kg nebo dvěma vozíky pro přepravu europalet s nosností 800 kg pro každý.

Pro zatáčky v úhlu 90° vyžaduje CTR01 šířku uličky 2000 mm, pro CTR02 za stejných podmínek činí minimální šířka uličky 2500 mm. Šířka uličky pro otočení (180°) je 4500 mm pro CTR01 a 5500 mm pro CTR02.

Vláček je veden tažným vozíkem Clark řady CTX, které jsou poháněny 48V trakčním motorem. Řidič může na tento vozík nastupovat a vystupovat z obou stran. Samotné pracoviště nabízí dostatek prostoru pro nohy, uspořádání pedálů v automobilovém stylu a dostatečné úložné prostory. Na CTX lze individuálně programovat až 20 výkonových parametrů, včetně akcelerace, režimu pomalého pojezdu či rekuperačního brzdění. Vozík disponuje také držákem s bezpečnostním světlem nebo pomůckou pro spojování a odpojování vozíku.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest