DB Schenker nabízí vlastní linku mezi Amerikou, Evropou a Asií

V souvislosti s pandemií covid-19 rozšířil DB Schenker svou celosvětovou síť leteckých přeprav. Poprvé v historii společnost nabízí vlastní lety pro přímé spojení mezi Amerikou, Evropou a Asií.

Nová nabídka přichází nad rámec již existujících dohod o vyčlenění přepravního prostoru, které má DB Schenker uzavřené s preferovanými leteckými partnery. Reaguje tím na pokračující nedostatek nákladních kapacit při osobních letech. Každý týden těchto 43 letů zvládne přepravit tolik nákladu, jako 135 osobních letadel.

„Vzhledem k tomu, že do plného obnovení leteckých osobních přeprav je stále daleko, rozhodli jsme se pro naše zákazníky vytvořit nové a spolehlivé možnosti přeprav nákladu,“ řekl Thorsten Meincke, člen představenstva DB Schenker pro letecké a námořní přepravy. První nová trasa spojuje Chicago, Mnichov, Tokio a Soul, pak se vrací opět do Německa a pokračuje do USA. Provozují ji National Airlines a nabízí kombinovanou přepravní kapacitu 400 tun týdně. Koncem února byl zahájen provoz na druhé trase z Mnichova do Chennai a Chicaga s týdenní kombinovanou kapacitou 300 tun. Obě trasy budou fungovat alespoň rok, dokud se současnou náročnou situaci nepodaří stabilizovat.

V loňském roce vznikla pod hlavičkou DB Schenker řada nových spojení. Tento trend pokračuje i v letošním roce. Zájem o přepravy součástek pro automobilový průmysl nebo spotřebního zboží narůstá, zatímco nedostatek kapacit přetrvává. Významnou část potřebné kapacity v leteckých přepravách navíc představuje zdravotnický materiál, který zůstane tahounem poptávky i v roce 2021.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest