Rýchla preprava zásielky pre automotive vrtuľníkom

Rýchla preprava zásielky pre automotive vrtuľníkom

Pre dodávateľov automobilových súčiastok z Celaye v strednom Mexiku zorganizovala spoločnosť Dachser Mexiko rýchlu prepravu vrtuľníkom do hlavného mesta vzdialeného zhruba 300 kilometrov. S hrozbou zastavenia výroby ušetrilo toto neobvyklé logistické riešenie nielen čas, ale predovšetkým peniaze.

Dachser musel konať veľmi rýchlo, pretože bolo nevyhnutné prepraviť 120 debien obsahujúcich dôležité automobilové príslušenstvo s celkovou hmotnosťou cez 780 kilogramov z výrobného závodu v Celaye do významnej továrne na automobily na kraji Mexico City. Ich preprava by kamiónom na tejto trase trvala päť až šesť hodín.

Mimoriadna výzva bola zapríčinená pandémiou a súvisiacimi bezpečnostnými protokolmi, ktoré museli byť zohľadnené. Vzhľadom na naliehavosť situácie si spoločnosť Dachser Mexiko objednala osobný vrtuľník, aby dodávku urýchlila. To bolo najrýchlejším a najúčinnejším riešením pre zákazníka, ktoré zabránilo zastaveniu výroby, ktoré by inak stálo 3 000 USD za minútu.

600 kilogramov naraz

Pretože vrtuľník mohol prepraviť maximálne 600 kilogramov naraz, bol zvyšný a menej urgentný náklad prepravený po zemi, aby nebolo nevyhnutné prenajímať druhý vrtuľník. V závode čakali nákladné automobily, ktoré naložili zásielku a odovzdali automobilové príslušenstvo priamo na výrobnú linku.

Na mieste boli aj zamestnanci spoločnosti Dachser, ktorí dohliadali na vykládku a poskytli potrebnú podporu na mieste. Tím koordinoval prílet vrtuľníka na miesto určenia a každých 15 minút informoval zamestnanca závodu o detailoch odletu a príletu. Poskytovali aj informácie o preprave zvyšného tovaru po zemi, čím zaistili dokonalú transparentnosť a komunikáciu.

Integrované riešenia

„Naše desiatky rokov skúseností s poprednými výrobcami automobilov, výrobcami  OEM a špičkovými dodávateľmi z celého sveta nám umožňujú poskytovať maximálnu rýchlosť a efektívnosť v spojení s rozumnými nákladmi,“ hovorí Edgardo Hamon, výkonný riaditeľ spoločnosti Dachser pre Mexiko.

„Ponúkame prvotriedne portfólio integrovaných riešení a služieb využívajúce globálnej siete Dachser na prepravu a skladovanie a na uspokojenie konkrétnych potrieb automobilového priemyslu.“ Okrem toho poskytuje Dachser lokálne služby špeciálne prispôsobené najmä časovým požiadavkám automobilového priemyslu, rovnako ako u tejto dodávky v Mexiku.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest