PNS modernizuje logistiku a rozšiřuje třídící kapacity

V logistickém centru První novinové společnosti (PNS) pokračují v modernizaci logistických procesů. Nákupem druhé třídící linky pro třídění adresných zásilek a remitendy se společnost stává jedinou ve střední Evropě, která umí strojově třídit v rámci jednoho procesu všechny běžné formáty obálek a časopisů.

Společnost aeqoom technologies zajistila integraci celého systému. Řešení je postaveno na třídících linkách Simex Flexi od německého koncernu Böwe Systec a softwarovém řešení postaveném na aeqoom modulech WMS. Společnost aeqoom také optimalizovala i další návazné procesy. Na míru vyvinula transportní vozíky urychlující a zjednodušující transport časopisů a obálek mezi jednotlivými pracovišti.

Instalované třídící linky dokáží během hodiny roztřídit až 60 000 obálek nebo 24 000 časopisů. Na míru vytvořený software umožňuje dynamicky řídit proces zpracování a flexibilně upravovat chod linek podle aktuální potřeby.

Vedle dopředných interních logistických procesů automatizuje PNS i reverzní logistický proces, remitendu. Implementací principů Industry 4.0 zavádí do svých systémů vyšší automatizaci s bezprostředním pozitivním dopadem na bezpečnost, spolehlivost a na produktivitu práce.

„Díky zprovoznění druhé třídicí linky vstupujeme do nového roku s významnou posilou, která nám při současné expanzi umožní nadále zlepšovat naše služby,“ dodává Ondřej Vaňha z První novinové společnosti.

Podle Radka Hradila, ředitele aeqoom technologies tento projekt přináší PNS díky míře automatizace nejen snížení provozních nákladů a nárůst celkové efektivity, ale také velký byznysový potenciál pro rozvoj nových služeb.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest