Snížení skladových ztrát a zlepší řízení zásob pro opravce vozidel

Raskone, finská komerční firma zabývající se opravou vozidel, zavedla handheldová zařízení Panasonic a na míru navrženou aplikaci Toughbook Omnia. Společnost používá handheldové řešení pro sklady se systémem Android včetně pistolového držadla, nabíjecí dokovací stanice a aplikace pro řízení zásob a fakturaci.

Společnost Raskone Oy se specializuje na komerční údržbu vozidel a má 19 servisních center po celém Finsku. Společnost má obrat přibližně 65 milionů eur a zaměstnává více než 500 odborníků. Když mechanici společnosti Raskone dostanou objednávky na servis, vyzvednou potřebné díly ze skladu a naskenují jejich čárové kódy. Shromážděné informace se přesunou z mobilního zařízení do centrálního systému ERP a také se zaznamenají do objednávky zákazníka kvůli fakturaci.

Předchozí handheldové zařízení s operačním systémem Windows mělo malou obrazovku a malou klávesnici. Frustrující pro skladníky bylo, že když se během realizace zakázky vybila baterie, vymazalo se nastavení a data ze softwarové aplikace. Operátoři někdy reagovali na tyto problémy rezignací na zařízení, zaznamenáváním prodejů náhradních dílů na papír a jejich následným hlášením manažerům.

Společnost Raskone se obrátila na firmu Kauko Oy. Ta navrhla využití handheldového zařízení Panasonic Toughbook T1 a vytvoření aplikace na zakázku s uplatněním vývoje softwaru Toughbook Omnia.

Skladníci nyní používají handheldová zařízení o velikosti pět palců, která integrují hlasové a datové funkce nebo čtečku čárových kódů. „Toto nové řešení nám umožnilo zkrátit dobu potřebnou pro zaznamenání prodejů do našeho systému ERP, snížit skladové ztráty, zlepšit řízení zásob a přesnost prodejů náhradních dílů,“ říká Maxim Denim, manažer týmu IT ve společnosti Raskone Oy.

Řešení usnadnilo práci oddělení IT ve společnosti Raskone. Pro nasazení umožňují volby QR kódu nebo NFC bump společnosti Raskone nakonfigurovat a distribuovat zaměstnancům zařízení, která jsou již při převzetí připravená k použití. S neustále zapnutými zařízeními připojenými k síti je možné plánovat aktualizace a pohodlně je provádět, aniž by byl nutný fyzický kontakt se zařízením, vyžadování aktualizace od uživatele nebo zasílání zařízení zpět na ústředí.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest