Nový terminál Gebrüder Weiss pre lepšie služby

Nový terminál Gebrüder Weiss pre lepšie služby

Pandemická situácia prináša veľa každodenných výziev, kedy sa nedajú veci riešiť spôsobom, na aký sme boli bežne zvyknutí. Napríklad taký pokazený spotrebič a jeho výmena za nový. Momentálne si ho neviete ísť kúpiť do kamennej predajne. Môžete teda buď čakať, kedy sa znova otvoria obchody, alebo si ho vybrať v niektorom e-shope.

Väčšina z nás sa určite rozhodne pre druhú možnosť a platí to už aj pre staršiu generáciu, ktorá bola nútená zoznámiť sa s internetovým svetom. Spotrebiče akými sú práčka, televízor, či chladnička sú o to nevyhnutnejšie, o čo viac času musíme tráviť doma aj počas bežných pracovných dní.

Rakúska spoločnosť Gebrüder Weiss, jeden z najväčších logistických prepravcov a skladovateľov, zaznamenal za posledné obdobie enormný nárast dopytu po dovoze spotrebičov priamo do domácností. Presnejšie sa táto služba nazýva tzv. Home Delivery Service, a ide o celoeurópsky trend. Služba zaznamenala ešte väčšiu popularitu práve vďaka spomínaným zatvoreným kamenným predajniam, a veľkému záujmu zo strany zákazníkov o nakupovanie v e-shopoch.

V roku 2020 spoločnosť Gebräder Weiss zaevidovala nárast obratu v tejto službe o 37 %. A to nielen kvôli nárastu prepráv so súčasnými zákazníkmi ale aj vďaka skupine nových veľmi významných klientov, ktorí hľadali spoľahlivého partnera.

K tomu, aby tovary nových zákazníkov mali dostatok priestoru na uskladnenie, a zároveň rýchle vyskladnenie, bolo nevyhnutné rozšíriť skladové priestory a už nedlho bude dokončená prístavba nového  logistického skladu. Ten sa bude nachádzať priamo pri slovenskej centrále, v logistickom centre neďaleko Senca, ktorá sa týmto ďalej rozširuje.

Okrem toho sa vytvoria aj ďalšie pracovné miesta, čo je dobrá správa pre Senec a okolie. Gebrüder Weiss plánuje zvýšiť svoju zamestnaneckú základňu o 20 percent. Novú prácu si môžu nájsť záujemcovia so skúsenosťami z oblasti operatívy, prekládkového skladu, či kontaktu so zákazníkmi.

A ako funguje Home Delivery Service, v ktorom si Gebrüder Weiss novým skladom ešte viac posilní svoje vedúce postavenie? Po zadaní a potvrdení objednávky je tovar doručený priamo do domácnosti podľa zadaných kritérií. V prípade potreby alebo objemného spotrebiča či iného tovaru, zásielku doručítzv. dvoj-osádka, t.j. dvaja vyškolení pracovníci.

Ak je v objednávke zadefinované, sú pripravení spotrebič zapojiť, alebo ak ide o nábytok – ho zmontovať. Okrem toho si zákazník môže objednať aj odvoz starého spotrebiča, a to aj v sobotu. Platba platobnou kartou je už štandardom.

Spoločnosť Gebrüder Weiss nasadzuje na Slovensku približne 40 zamestnancov a 50 vozidiel spolu asi so 70 vodičmi a závozníkmi na poskytovanie tejto služby koncovým spotrebiteľom. V roku 2020 spoločnosť doručila do domácnosti spolu 146 544  zásielok.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest