CTP postaví v Poľsku sieť logistických parkov

CTP postaví v Poľsku sieť logistických parkov

CTP, najväčší developer priemyselných nehnuteľností v strednej a východnej Európe, vstupuje do strategického partnerstva s poľskou spoločnosťou MDC², s ktorou plánuje postaviť po celom Poľsku plnohodnotné biznis parky s komplexným servisom. Výstavba v prvých troch lokalitách začne v 1. štvrťroku 2021 a CTP počas prvého roku projektu preinvestuje 200 miliónov eur. 

CTP, jeden z piatich popredných priemyselných developerov v Európe s portfóliom 6,3 milióna m², rozširuje svoju sieť CTParkov v Poľsku, aby uspokojil vysoký dopyt po logistických nehnuteľnostiach v regióne.

„Poľsko nie je iba najväčšia ekonomika v strednej a východnej Európe, jeho strategické umiestnenie a blízkosť k Nemecku z neho robí lákavé logistické miesto,“ vysvetľuje Remon Vos, CEO spoločnosti CTP. „Začíname s výstavbou vo Varšave a Katoviciach, ale skúmame aj ďalšie miesta v Poľsku, kde by sme pre našich 700 klientov postavili trvalo udržateľné vysoko technologické parky. Dopyt po logistických a priemyselných nehnuteľnostiach, akého sme svedkami vo Varšave a iných veľkých poľských mestách, je obrovský.“

Pre účel tejto investície, spoločnosť CTP vstúpila do partnerstva s poľským developerom pre logistiku MDC², ktorý má zastúpenie vo Varšave a Katoviciach. Hadley Dean, zakladateľ MDC², sa vyjadril: „Poľsko je druhým najrýchlejšie rastúcim logistickým trhom v Európe a sme nesmierne radi, že budeme zmysluplnou súčasťou rastu CTP.” MDC² je tím senior expertov na nehnuteľnosti, ktorí za posledných 15 rokov postavili vyše 3 milióny m²  logistických parkov.

CTP je aktívna v siedmych krajinách strednej a východnej Európy, konkrétne v Českej republike, na Slovensku, v Rumunsku, Srbsku, Maďarsku, Bulharsku a Poľsku. V portfóliu má 6,3 miliónov m² a vo výstavbe je ďalších 700 tisíc m², pričom do roku 2023 plánuje dosiahnuť celkovú plochu na prenájom vyše 10 miliónov m². CTP je prvým priemyselným developerom v regióne, ktorý má certifikát BREEAM na celé svoje portfólio.

CTP je komerčný developer, majiteľ a manažér poskytujúcí komplexné služby v tejto oblasti. Špecializuje sa na výstavbu a správu zákaznícky orientovaných high-tech biznis parkov pre špičkové medzinárodné aj tuzemské spoločností, ktoré strategicky investujú do nových alebo do rozširovania existujúcich projektov. CTP Group je najväčší full-servisový majiteľ a developer prémiových priemyselných a logistických nehnuteľností v strednej a východnej Európe.

Hlavné portfólio skupiny pozostáva zo 6,3 miliónov m² nehnuteľností triedy A na viac než 100 strategických miestach v šiestich krajinách regiónu: na Slovensku, v Českej republike, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku a v Poľsku. V rámci svojho dlhodobého záväzku spočívajúceho vo výstavbe a prevádzke maximálne úsporných a udržateľných budov má CTP už 100 % svojho logistického a priemyselného portfólia certifikovaného na úrovni BREEAM Very Good alebo Excelllent a do konca roku 2021 má v pláne dosiahnuť prevádzkovú uhlíkovú neutralitu.

MDC² je poľský logistický a skladový developer a manažér. Spoločnosť založili v roku 2021 skúsení profesionáli z oblasti komerčných nehnuteľností: Hadley Dean, Jeremy Cordery, Peter Love a ich tímy postavili za posledných 15 rokov vyše 3 milióny m² skladových priestorov.

Spoločnosť stavia, uvádza na trh a riadi trvalo udržateľné logistické budovy v Poľsku, ktoré je druhým najrýchlejšie rastúcim logistickým trhom v Európe. MDC² sa sústredí na poľský trh, kde vytvára jednu základňu, v ktorej využije 20-ročné skúsenosti svojho tímu z oblasti výstavby a marketingu logistických a skladových projektov. Joint venture s CTP Group umožní MDC² pokračovať v 3. kvartáli 2021 s výstavbou piatich nových projektov v mestách Varšava, Lodž, Zabrze, Opole a Iłowa.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest