Sklady Gebrüder Weiss v Jenči a Syrovicích budou rozšířeny

Rozšíření překládkových skladů a implementaci moderních technologií plánuje společnost Gebrüder Weiss pro své sklady v Jenči a Syrovicích. Práce na terminálu Jeneč započne v březnu a na terminálu v Syrovicích v květnu letošního roku. Dokončení je plánováno za přibližně půl roku. Celková výměra obou terminálů tak vzroste na 30 600 m2.

Překládkový a logistický sklad v areálu Jeneč se z původních 18 000 m2 rozroste o 3700 m2. V Syrovicích se bude rozšiřovat o 1600 m2 a skladovací prostory budou disponovat kapacitou 8900 m2. „V rámci rozšíření skladů zvýšíme celkový počet ramp na překládce o 42. Z nich je 12 uzpůsobeno pro snadnější vykládku malých vozidel, tedy zejména B2C zásilek. Díky tomu jich budeme schopni naráz odbavit ještě větší počet. V kombinaci s většími prostory nám to umožní zvýšit také počet a rychlost odbavení zásilek, jejich množství totiž i nadále narůstá. Moderní technologie naopak pomohou s dalším zvýšením kvality a efektivity našich služeb,“ říká Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

Konstrukce střech stávajících i nových hal byla již ve fázi projektu zvolena s ohledem na pozdější výstavbu solárních elektráren. „Díky odpovídající nosnosti střešních ploch budeme moci využít připravené kapacity v Jenči i Syrovicích pro realizaci tohoto ekologicky příznivého energetického řešení. K samotné realizaci fotovoltaiky plánujeme přikročit v blízké budoucnosti,“ uvádí Jan Kodada.

Úpravy se uskuteční za plného provozu a podle firmy nebudou mít vliv na odbavování stávajících zásilek. Terminály v Jenči a Syrovicích se řadí k devíti českým pobočkám logistické společnosti působící po celém světě.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest