Kia plánuje uviesť na trh sedem nových batériových elektrických vozidiel

Kia plánuje uviesť na trh sedem nových batériových elektrických vozidiel

Nové batériové elektrické vozidlá z dielne Kia do roku 2027 budú zahŕňať rad osobných vozidiel, SUV a MPV vo viacerých segmentoch. Ako uviedla automobilka pri predstavení nového smerovania značky a budúcej stratégie, prvé BEV automobily z novej generácie značky Kia budú predstavené ešte v prvom štvrťroku 2021. Kia taktiež vyvíja rad nových účelových vozidiel pre firemných zákazníkov.

Spoločnosť oznámila aj nový názov spoločnosti, z Kia Motors sa stáva Kia. Odstránením slova „Motors“ ukazuje automobilka záväzok k svojej dlhodobej obchodnej stratégii – „Plán S“. Tá bola predstavená v roku 2020 a značka si v nej má vybudovať vedúcu pozíciu v budúcom mobilnom priemysle, čím rozšíri svoje podnikanie o elektromobily, riešenia a služby mobility, či účelové vozidlá.

Vďaka rastúcej ponuke chce Kia dosiahnuť 6,6 % podiel na globálnom trhu BEV automobilov do roku 2025 a globálny ročný predaj 500 000 BEV vozidiel do roku 2026. Jediný výrobný závod spoločnosti Kia v Európe je slovenská fabrika v Tepličke nad Váhom.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest