V zóně Pilsen Park West se otevírá nová výrobní hala pro Faurecii

Investiční skupina CBRE Global Investors dokončila pro nadnárodního dodavatele automobilových dílů společnost Faurecia novou výrobní halu v průmyslové zóně Pilsen Park West nedaleko Nýřan. Na míru postavená budova o ploše téměř 13 000 metrů čtverečních, která navazuje na dosavadní provoz Faurecie v lokalitě, bude sloužit k výrobě automobilových sedaček a sedačkových komponentů pro značku Volkswagen.

Developerem a generálním dodavatelem byla společnost Demaco. Celková výše investice se blíží k 300 milionům korun. Vlastníka nemovitosti během výstavby zastupovalo oddělení Building Consultancy společnosti CBRE, které poskytovalo odborné technické poradenství a monitoring celého procesu od zadání projektu přes zisk potřebných povolení až po technickou supervizi během výstavby. Projekt se podařilo realizovat za méně než 10 měsíců.

„Rozšíření budovy o téměř 13 000 metrů čtverečních si vyžádalo i navazující úpravy jako vybudování nového sociálního zázemí a parkoviště pro zaměstnance nebo přeložení stávající komunikace včetně páteřních sítí infrastruktury,“ uvádí Pavel Křen, senior asset manager v CBRE Global Investors.

Samotné vypracování projektové dokumentace, zisk povolení a vlastní výstavbu zajišťovala firma Demaco. „Výstavbu jsme důkladně naplánovali, a proto trvala pouhých pět měsíců od prvního kopnutí až po předání k užívání. Důslednou koordinací se podařilo eliminovat nežádoucí vlivy na dosavadní výrobní činnost Faurecie a připravit budovu přesně podle jejích požadavků, aby se minimalizoval čas pro náběh výroby v nových prostorách,“ říká Tomáš Budař, jednatel společnosti Demaco.

Areál Pilsen Park West se nachází u Nýřan nedaleko dálnice D5.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest