Nová továrna Vafo Praha využívá automatickou paletizaci

Společnost Vafo Praha otevřela svůj pátý výrobní závod v Česku. Vznikl v objektu bývalé cihelny na ploše 15 000 metrů čtverečních u obce Číčenice na Strakonicku. Celková investice do stavby a výrobních technologií představovala 27 milionů eur. V současné době závod zaměstnává 60 pracovníků.

Příprava stavby nového areálu začala v roce 2018 a letos na jaře byl spuštěn testovací provoz. „Při projektování a stavbě nové továrny jsme využili 25 let zkušeností, které máme v oboru pet food. Jedná se především o návaznosti jednotlivých technologií výroby a celkovou logistiku areálu. Po několika měsících zkušebního provozu jedou nyní všechny linky v ostrém provozu naplno,“ říká výkonný ředitel firmy Jakub Majer.

Nedílnou součástí výrobního procesu je i inovativní balení produktů. V novém výrobním závodě se využívají flexibilní balicí linky pro různé formáty balení od 300 gramů až po 20 kilogramů. K přepravě jsou následně produkty kompletovány na automatických paletizátorech. Linka je vybavena průběžnou kontrolou kvality včetně detektorů kovů.

Od roku 2020 Vafo v Česku provozuje pět výrobních závodů. Čtyři se nacházejí v jižních Čechách, včetně nejnovější továrny v Číčenicích, a pátý je v Chrášťanech u Prahy. „Jižní Čechy jsou pro naše podnikání ideálním místem. Je tu rozvinutá infrastruktura, dostatek profesionálů v oboru i mnoho dodavatelů, od kterých kupujeme lokální suroviny,“ dodává Jakub Majer.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest