Bezobslužná elektronická recepce zjednodušuje správu návštěv

Společnost Securitas ČR představila samoobslužnou elektronickou recepci, jejímž úkolem je nahradit personál tam, kde jeho přítomnost není dlouhodobě efektivní. Tzv. eRecepce zvládne zajistit například chod odbavení a předregistrace návštěv, vydávání karet RFID nebo jednoduchého proškolení.

„Naše eRecepce může pomoci tam, kde se firmy potýkají s nedostatkem zaměstnanců, vysokými náklady na provoz recepce nebo chtějí z důvodu protiepidemických opatření snížit riziko nákazy. Řešení spojuje návštěvní i informační systém, a zvládne tak široké spektrum úkolů,“ říká Jan Huml, technický ředitel Securitas ČR. Součástí kiosku jsou čtečka dokladů i podpisový tablet

K úlohám, které lze eRecepci svěřit, patří mimo jiné i čtení dokladů, evidence podpisů, tisk potvrzení či vydávání karet RFID a QR kódů. V rámci informačního systému pak zařízení zvládne seznámit návštěvníky s pravidly bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochranou, a to včetně jednoduchého proškolení a bezpečnostního dotazníku. V případě potřeby lze integrovat také zobrazení plánu budovy a polohu jednotlivých kanceláří nebo zasedacích místností. Zaměstnanci pak ocení informace o aktuálních benefitech nebo stavu zaměstnaneckého konta.

Kiosek eRecepce lze uzpůsobit nejenom designem, ale i funkcemi. „V případě, že má návštěvník požadavek nad rámec automatických funkcí eRecepce, může z kiosku zavolat sdílenému dispečerovi. Operátor se v takovém případě v živém náhledu zobrazí na monitoru a zajistí vše potřebné,“ doplňuje Jan Huml.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest