DSV rozšířilo pravidelnou železniční linku pro sběrnou službu

V dubnu firma DSV uvedla na trh nový produkt – vlastní železniční sběrnou službu LCL (kusová přeprava) pro importní zásilky z Číny. Pro zájem firma rozšířila nabídku a spustila stejný produkt i pro exportní zásilky na trase Praha – Xi´an.

Podle zkušeností DSV je tento druh přeprav vhodný zejména pro segment automotive, ale třeba i pro převoz materiálu určeného do výroby nebo pro další zpracování. Dále je možné využít tento servis pro přepravu strojů, mechatroniky anebo zboží určeného pro repasi nebo opravu. Pro tento železniční servis je nicméně přijímáno jakékoliv zboží kromě nebezpečného zboží RID, vojenského materiálu a potravinářských produktů.

DSV využívá tzv. střední cestu, kdy téměř nový koridor umožňuje bezpečnou přepravu zboží, které je náchylné na otřesy. Díky využití tohoto koridoru z Číny nedochází k velkým teplotním výkyvům, jak je tomu při využívání severní cesty vedoucí přes Sibiř.

V současné době, kdy se trh námořních přeprav značně rozkolísal a sazby velmi vzrostly, představuje železniční přeprava ekonomickou a spolehlivou alternativu. Podle DSV jsou cenové relace pro zásilky v modu door to door (DAP, DDP) pro sběrnou službu do pobřežních destinací (např. Šanghaj, Šen-čen, Ning-po, Peking apod.) o 10–30 % lacinější než v případě námořních přeprav. Doba doručení přitom může být 2–3 týdny kratší. Konkrétně zásilky po železnici dorazí do destinace v Xi´anu za 16 dnů, do pobřežních destinací v Číně pak za 20 až 23 dnů (počítáno od výjezdu po doručení).

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest