PPL letos otevřelo druhé depo

PPL otevírá před vánoční sezónou letos již druhé depo. Odlehčit má Hradci Králové a Liberci

Na začátku listopadu zahájila společnost PPL provoz nového depa v Sobotce, ležící kousek od Českého ráje. Jeho cílem je poskytnout dodatečnou kapacitu pro sousední depa. Zkrátí tak dojezdovou vzdálenost v této oblasti.

Depo vzniklo rekonstrukcí starší haly, která započala na jaře letošního roku. K dispozici má 21 dveří a je schopné za den zpracovat až 8500 zásilek. Provoz byl zahájen s 18 řidiči, kteří denně rozvezou v průměru 2000 zásilek a svezou 3000. V nadcházející vánoční sezoně však firma očekává doručování až 3000 zásilek denně se svozem kolem 5000. Depo v Sobotce je letos druhým otevíraným depem společností PPL. Nedávno otevřela zcela nové depo v Příbrami s kapacitou 4500 zásilek denně.

„V této oblasti jsme dlouhodobě vnímali potenciál pro navýšení kapacit, a proto jsme se rozhodli nové depo otevřít. Zároveň jsme dbali na to, aby jeho prostory nabízely i dostatečnou možnost růstu pro budoucí objemy zásilek,“ vysvětluje Petr Horák, generální ředitel společnosti PPL CZ. A dodává: „Trend nakupování na internetu není krátkodobým jevem, ale vnímáme jej jako budoucnost pořizování běžného zboží nejrůznějšího druhu s tím, že příjemci budou čím dál častěji preferovat neadresné doručení v podobě výdejních míst a boxů.“

Síť PPL v současnosti disponuje přes 2100 výdejními místy s názvem PPL Parcelshop. Pro příští rok firma plánuje zavedení 1000 výdejních automatů – PPL Parcelboxů.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest