UPS vylepšuje služby pri náročnej distribúcii vakcín

UPS vylepšuje služby pri náročnej distribúcii vakcín

Spoločnosť UPS oznámila vylepšenie služieb, ktoré v nadchádzajúcich mesiacoch pomôžu pri náročnej distribúcii vakcín proti chorobe COVID-19. Vďaka nim tak môže UPS Healthcare teraz vyrobiť vo svojich prevádzkach v USA viac ako 544 kg suchého ľadu za hodinu, a zlepšiť tak možnosti skladovania a prepravu výrobkov v chladiacimi reťazcami, ako sú zmrazené vakcíny, v súlade s požiadavkami výrobcu na skladovanie. Zvýšená výroba takisto umožňuje UPS sprístupniť suchý ľad americkým a kanadským nemocniciam, klinikám a ďalším zdravotníckym zariadeniam, ktoré vyžadujú suchý ľad pre lokálne skladovanie vakcín. Suchý ľad bude zaisťovaný v centre UPS Worldport® a bude k dispozícii nasledujúci deň.

Poskytovatelia logistiky reagujú na prudký nárast dopytu tak, aby predišli obavám analytikov z možného nedostatku suchého ľadu. Tie súvisia so stratégiou farmaceutických spoločností bezpečne prepraviť stovky miliónov dávok vakcín komunitám v USA i na celom svete.

„Širšie možnosti výroby suchého ľadu zlepšujú flexibilitu a spoľahlivosť nášho dodávateľského reťazca, pokiaľ ide o zložité nakladanie s vakcínami určenými pre našich zákazníkov,“ hovorí Wes Wheeler, prezident UPS Healthcare. „Zariadenie pre podporu zdravotníctva v Louisville, Dallase a Ontariu nám zaistí dostatočnú produkciu suchého ľadu pre zabalenie a doplňovanie zásielok podľa potreby, tak aby bola zaručená životaschopnosť a účinnosť výrobkov.“

Okrem výroby suchého ľadu začala UPS spoluprácu s firmou Stirling Ultracold na dodávkach prenosných mrazničiek s ultra nízkou teplotou (ULT). Tie budú distribuované a používané v menších zariadeniach zdravotnej starostlivosti, ktoré vyžadujú trvalejšie riešenie pre dlhodobejšie skladovanie v mrazničke. Spoločnosť bude v spolupráci s firmou Stirling ponúkať modely Stirling ULT25 a Undercounter Model SU105 určené k tepelnej ochrane dôležitých očkovacích látok, vyžadujúcich skladovanie pri ultranízkych teplotách od -20° C do -80° C.

„Sme skutočne hrdí na to, že môžeme na tejto náročnej úlohe spolupracovať so spoločnosťou UPS. Sme predným výrobcom malých a prenosných hlubokomraziacich (ULT) zariadení a mrazničky Stirling Ultracold sú dobre integrovateľné s logistikou UPS Healthcare. Zaisťujú uchovanie vakcíny proti COVID-19 pri ultra nízkych teplotách v celom reťazci prepravy od výrobcu liekov po zdravotnícke zariadenia,“ hovorí Dusty Tenney, generálny riaditeľ spoločnosti Stirling. „Tento projekt pomôže zaistiť, aby vakcíny zostali účinné aj v budúcom roku, ako aj v nadchádzajúcich rokoch, kedy budú vakcíny a biologické látky vyvíjané tak, aby svet zostal zdravý a bezpečný.“

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest