Implementace smart picking brýlí Picavi ve skladové logistice

DB Schenker začal používat chytré brýle společnosti Picavi při pickování objednávek

Chytré brýle byly představeny s cílem implementovat řešení smart picking jako standardní postup ve vybraných logistických centrech. Během zkušebního provozu byla aplikace smart picking úspěšně otestována v Brémách a Rodgau v Německu, přičemž tým v Rodgau kombinoval řešení s inteligentními skenovacími rukavicemi ProGlove.

Picavi používá brýle Google Glass k promítání požadovaných informací do zorného pole uživatele. To znamená, že pracovníci skladu mají obě ruce k dispozici pro pickování zboží namísto držení ručního skeneru a papírových dokumentů. Inovativní hands-free řešení maximalizuje produktivitu a zároveň minimalizuje míru chybovosti.

ProGlove je inteligentní skenovací rukavice, která se aktivuje stisknutím tlačítka na rukavici, což zaměstnancům umožňuje používat obě ruce pro pickování, a tak zvyšuje efektivitu práce. Rukavice ProGlove je používána ve skladu DB Schenker v Echingu, nedaleko Mnichova. Logistické centrum v Brémách dodává řešení pro automobilový průmysl. Použití brýlí Picavi vedlo podle firmy k měřitelnému a přímému zvýšení efektivity ve srovnání s dříve ručními skenery. Zaměstnanci ocenili jejich ergonomické výhody a snadné použití. Další implementace proběhla ve skladu v Rodgau u Frankfurtu n. Mohanem, kde se brýle Picavi používají v kombinaci s rukavicemi ProGlove.

Smart-picking řešení se skládá ze dvou částí: z brýlí a z ovládacího prstenu nebo skenovací rukavice. Po výběru objednané položky, která je zaznamenána prstencovým nebo rukavicovým skenerem, se na čočce brýlí zobrazí další objednávka. Uživatel musí vzhlédnout jen nepatrně, což znamená, že jejich normální zorné pole není narušeno. Systém je ovládán pomocí tlačítek na baterii, která váží 200 gramů a je připevněna k opasku uživatele.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest