Lockers.ai chce podpořit využívání výdejních boxů

Firma Balikobot.cz připravuje spuštění nové služby Lockers.ai.

Tato služba umožní Čechům využít různých výdejních boxů od různých provozovatelů v kombinaci s běžnými dopravci. Lockers.ai propojuje dopravce, e-shopy, spotřebitele a provozovatele samoobslužných boxů.

„Na českém trhu je přes 40 000 e-shopů, desítky různých dopravců a přes 500 automatických výdejních boxů na zásilky. Téměř všechny boxy trpí neoptimálním vytížením, a to se chystá v následujících letech masivní nárůst tisíců výdejních boxů,” říká David Folprecht, spolumajitel Balikobot.cz, která nyní přichází s novou službou.

Představa služby Lockers.ai je následující: Zákazníci internetových obchodů získají přístup k velkému množství nových výdejních boxů ve svém regionu, dopravci ušetří peníze za doručení na poslední míli a provozovatel boxu bude profitovat z větší vytíženosti svého boxu.

„Odhadujeme, že do konce příštího roku bude v ČR až 2500 samoobslužných boxů. Výdejní boxy jsou celosvětový trend a současná pandemie jejich rozšíření nahrává. Je ohroženo mnoho klasických výdejních míst kvůli uzavírání a změnám ekonomiky. Balík ze samoobslužného boxu si můžete vyzvednout většinou sedm dní v týdnu, 24 hodin denně a bez kontaktu s obsluhou,“ míní ředitel projektu Lockers.ai Martin Coufal.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest