Nový kompaktní vozík pro užitečné zatížení do jedné tuny

Nový elektrický vozík Linde E10 může přepravovat zboží o hmotnosti až jedné tuny a umí vjet i do nákladního výtahu

 

„Téměř v každém průmyslovém odvětví existují činnosti, které vyžadují obzvláště úzký, krátký a zároveň velmi lehký manipulační vozík, který může vjet i do nákladního výtahu,“ vysvětluje Vladislav Záveský, product manager z Linde Material Handling. A dodává: „Vyšli jsme proto potřebám našich zákazníků vstříc a připravili nový vozík Linde E10 s kapacitou nosnosti až do jedné tuny, který je všestranným pomocníkem pro každodenní logistiku.“

 

Vozík Linde E10 je k dispozici s klasickou olověnou nebo lithium-iontovou baterií, je jen o málo širší než standardní europaleta a může pracovat i v úzkých uličkách. Díky poloměru otáčení 1317 mm dokáže manévrovat i ve stísněných prostorech.

 

Vozík E10 je přednostně navržen pro převoz nákladů na krátkou vzdálenost. Nemá proto sedačku pro řidiče, který tak na vozíku pouze stojí. Řidič může do vozíku nastoupit z obou stran, aniž by musel příliš zvedat nohy. Součástí standardní výbavy je systém automatického snížení rychlosti v zatáčkách a v oblasti nad volnou výškou zdvihu sloupu. Bezpečnostní spínač „mrtvého muže“ je integrovaný do podlahové rohože plošiny řidiče. Zajišťuje, že se vozík rozjede pouze tehdy, když řidič stojí v obrysu podvozku.

 

Pro případy, kdy je při manipulaci s nákladem nutné časté couvání, může být vozík vybaven dvojitou sadou ovládacích pák a rukojetí, vpředu a vzadu. Pravá paže řidiče se navíc může opírat o širokou loketní opěrku. Volitelné vybavení vozíku E10 zahrnuje mimo jiné stříšku z pancéřového skla, která zajišťuje nerušený výhled nahoru a ochranu i před drobnými padajícími předměty. Bezpečnostní světla Linde BlueSpot a Linde TruckSpot varují chodce před blížícím se vozíkem pomocí signálních bodů promítaných na zem.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest